Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 
dtibor

Tisztelt polgármester úr! Gratulálok az Európai parlamenti választáson elért eredményéért a Fidesznek! Azt szeretném megkérdezni öntől,hogy mire volt jó az, hogy a Ferenczy János utcában a Fűzfa sortol a Lackner Kristóf utcáig jobb oldalon egész végig kb 2 hétre kitették a megállni tilos táblát. Most pedig leszerelték? Talán valakinek a nyomására? Így újra jóval veszélyesebb lett a közlekedés mivel újra megállnak a jobb oldalon (a bal oldalról nem is beszélve) és az utca is keskeny a három sávnak. Főleg a Káposztás utca és a Lackner Kristóf utca közötti szakaszon. Kérem vizsgálják újra legalább ezen a szakaszon a közlekedést. Nem kellene újra kitenni a megállni tilos táblát legalább erre a szakaszra? Mivel a körforgalom is kezdődik? Válaszát és segítségét előre is köszönöm. Hajrá Magyarország hajrá FIDESZ !!! Üdvözlettel dtibor

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

A megállni tilos tábla kihelyezésére azért volt szükség, mert a Híd utca csatornázása miatt több autóbuszjárat terelőúton közlekedett, és csak így lehetett biztosítani a zavartalan közlekedést. A városfejlesztési bizottság legutóbbi döntésével elfogadta a buszmenetrendet, mely szerint több járat is az Ön által említett útvonalon közlekedik. A forgalom biztosítása érdekében visszahelyezzük a táblát. Köszönjük a gratulációt. Örülünk annak, hogy a Fidesz Sopronban az országos átlag feletti eredményt ért el. A siker közös, köszönjük, hogy ilyen sokan megtiszteltek bizalmukkal.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Kerékpáros

Tisztelt Polgármester Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy a Fertő-part magyarországi szakaszán futó kerékpárút hibáit tervezik-e kijavítani, ugyanis a Fertőboz-Fertőszéplak vonal települések közötti szakaszai katasztrofálisak? Ez Sopron és Sopron-Fertőd kistérség érdeke, mind az aktív turisták idecsábítása miatt, mind a helyi lakosok kerékpárral való közlekedésének javításához. Tisztelettel: Kerékpáros

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Önnek teljesen igaza van, a Fertő parti kerékpárutak több helyen katasztrofális állapotban vannak. Gyakori hiba, hogy az út menti fák gyökerei felfeszítették a burkolatot. A kerékpárút több települést és állami területet érint, így a felújítás sok egyeztetést igényel. Valóban a kistérség egyik igazi turisztikai lehetősége a Fertő parti út, ezért szorgalmazzuk a felújítást.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Horváth Katalin

Tisztelt Polgármester Úr! A Városház u.2 és Szt.György u.1 .lakóinak a parklolóbérlete a Városház utcai parkolóra érvényes,de sajnos nagyon gyakran előfordul,hogy nincs hely az autóink számára a parkoló telítettsége miatt.Ezért kénytelenek vagyunk a Városház u.2. kapubejáratánál parkolni,hisz anyagilag senki sem engedheti meg magának,hogy a környékbeli fizetős parkolók valamelyikét vegye igénybe egész ,vagy fél napra. Évtizedekig nem volt probléma,ha a kapu bejáratát szabadon hagyva parkoltunk,de mostanában a közterületfelügyelők ,tudomásunk szerint az Ön utasítására büntetnek.A rendőrségen is informálódtunk,ott azt a választ kaptuk,hogy ők csak akkor büntetnének,ha nem hagynánk szabadon a bejáratot.Szeretnénk megkérdezni a Polgármester Úrtól,hogy miért probléma Önnek,ha a lakók úgy oldják meg a parkolást,hogy azzal nem akadályozzák a kapun való behajtást?A büntetést és a felszólítást jogtalannak tartjuk ,hisz nap mint nap tapasztaljuk,hogy gyalogosan ,babakocsival és kerékpárral szinte lehetetlen a kapun bejutni a valóban szabálytalanul várakozó autósok miatt. Tisztelettel : Kondor Károly,Kondor Adrien,Kondor Nikoletta,Balázs Zsolt,Horváth Katalin,Füzi Katalin, D.r. Pécsi Őrs,Füzi Tamás, Ambrus Attila,Ankelyi Miklós.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászólók!

A parkolás szabályait a KRESZ pontosan meghatározza, a közterület felügyelőknek pedig ezeket a szabályokat kell betartatniuk. A KRESZ előírja, hogy tilos várakozni -többek között- ott, ahol a jármű az útmenti ingatlanra történő behajtást akadályozhatja. Az Önök által is említett kapuköz viszonylag széles, de nem mindegyik gépjármű fér el úgy, hogy ne akadályozza a kapun történő kihajtást. Ezért az Önök által is említett területre szándékosan nem festettek fel parkoló helyeket, mert ahhoz szűk a hely. Úgy tudom, hogy a parkoló kezelője útburkolati jellel is megerősítette a parkolástól elzárt területet. Abban Önöknek igaza van, hogy gyakran túlzsúfolt a parkoló, amely sok bosszúságot okoz nem csak a lakóknak, hanem a hivatalban dolgozóknak is. Hosszútávú megoldásra van szükség.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Koloszár László

Tisztelt Polgármester Úr! A Csengery u. felújítása épp a napokban zajlik. A járdák kialakítása alapján egyértelmű, hogy nem lesz itt kerékpárút, ez logikus is, hiszen a Deák téren ott fut. Viszont oda el is kell jutni. A Lőverekből érkezők részére a Batsányi u. átkelő kiemelt jelentőségű, túl sok úton nem lehet abból az irányból a városba jutni. Viszont a kerékpárral érkezők a jelenlegi forgalmi rend szerint hivatalosan csak jobbra, a Csengery u-ra kanyarodhatnának, ami felér egy öngyilkossággal. Kérem, ha már felújítják a kérdéses útszakaszt, gondoljanak a kerékpárosokra is, és oldják meg az ő átkelésüket is a Deák téri útszakasz felé. Gondolom, hogy a Batsányi u. Deák tér felőli kis szakasza is megújul nemsokára, a most megkezdett átkelőt ott lehetne folytatni, és rákötni a Deák téren futó kerékpárútra, hogy nem csak a várost átszelő betoncsík legyen, hanem közlekedési kapcsolatokat biztosítson, így még jobban a biztonságosabb kerékpáros közlekedést szolgálja. Kérem, járjon utána, hogy a kerékpárosok Csengery u. problémája megoldódjon, ne a zebrát kelljen több-kevesebb szabályossággal és sikerrel használni. Köszönettel: Koloszár László

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Koloszár László!

A Csengery utca felújítási nem városi beruházásként készül, a felújítást a Közútkezelő terveztette meg és a kivitelezés is az ő felügyeletük alatt történik. A Csengery utca állami közút. Önkormányzatunk régóta foglalkozik a kerékpárutak kérdésével. Pályázatot nyújtottunk be a várost az országhatárral összekötő kerékpárút kiépítésére és folyamatosan figyeljük a pályázati lehetőségeket. Az Ön által említett útszakasz problémájára hosszú távon a Kőszegi úti aluljáró hoz megoldást. A beruházás részeként a közúttól függetlenül gyalog- és kerékpárút épül, így biztonságosan tudnak közlekedni a kerékpárosok. Mindez a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy a Lőverek felöl érkező kerékpárosok két helyen tudnak biztonságosan a belvárosba jutni. Egy oldalról a Gyermek- és Ifjúsági Központ mögött haladó és a Deák téren „végigfutó" kerékpárúton, másrészt a Kőszegi úti aluljáró felül. A két út összekapcsolódik, tehát a Kőszegi út felöl érkezők közvetlenül a Deák téri útra, illetve a Győri útra tudnak csatlakozni. Ez esetben tovább csökkenne a Batsányi utca kerékpáros forgalma és biztonságosabban tudnak közlekedni a kerékpárosok.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33