Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 
Nagy Bence

Tisztel Polgármester Úr! Már a múltkor intéztem Ön felé egy levelet(Mi lesz Sopronnal?), amire nagyon köszönöm a megtisztelő válaszát. A választások után úgy döntöttem, hogy neki is látok a "tevékenységemnek" és létrehoztam egy weboldalt, ahol a javaslataimat, véleményeimet kívánom megfogalmazni. Nem titkolt célom -mint a múltkor is említettem-, hogy egyszer Sopron város polgármestere legyek, de ehhez még hosszú utat kell bejárnom hiszen még csak 18 éves vagyok. De az elhatározás megvan, ami a legfontosabb. Politikai meggyőződésünkben eltérőek vagyunk, de szerintem pont ez a jó. Hiszen különböző meggyőződésű emberek ugyanazt a dolgot szeretnék: Sopron fejlődését, egy igazán európai város kialakítását. Nem mondom, szerintem már látszik valami, de még hosszú és rögös út vár mindannyiunkra. Annyit szeretnék kérni a Polgármester Úrtól, hogy látogassa meg weboldalamat és mondjon róla véleményt! Lehet az negatív vagy pozitív is. Mindenesetre kíváncsi vagyok arra, hogy a mai polgármester lát-e realitást ezekben az ügyekben, amiket megfogalmaztam. Persze ez csak a kezdet, javaslataimnak, gondolataimnak még csak a csírája látszik az oldalon, de már most sokat elmondhat arról, amit szeretnék, hogy tegyünk e nagyszerű városért. Természetesen a jövőben szeretnék aktívabban is írni Polgármester Úrnak, amit remélek, hogy nem utasít el. A választásokon igaz nem Ön mellett tettem le a voksom, de szívből szeretnék gratulálni a győzelemhez és ahhoz, hogy folytassa ott a munkát ahol abbahagyta. Véleményem szerint nem gond, ha kimondjuk: én másra voksoltam. Az a lényeg, hogy együtt, közösen munkálkodjunk a városunkért, mert csak együtt juthatunk előbbre! Sopronért, a polgárokért! Tisztelettel: Nagy Bence Weboldalcímem: www.nbence.eoldal.hu U.i.:Várom megtisztelő válaszát!

Dr. Fodor Tamás

Kedves Bence!

Megnéztem az Ön által említett weboldalt, amit jó kezdetnek találok. Valóban nem teljes még, de idővel ezen is lehet változtatni. A javaslatokat olvasva a következőket szeretném kiemelni: fontos, hogy minden területről legyen kialakított vélemény, hiszen egy összetett rendszerről van szó, amelyben ha valamelyik ágazathoz hozzányúlunk, az kihatással van a többire is. (Legtöbbször financiális értelemben.) Fontos, hogy ha megfogalmazódik egy cél, akkor részleteiben is meg kell ismerni az oda vezető utat, hiszen sokszor a részletszabályozásokon van a legnagyobb hangsúly. A polgármesterség szolgálat, melyet csak tisztességgel lehet végezni. Ön fiatal, így sok ideje van még a közéleti munkához szükséges ismeretek megszerzésére. Ne jelentse ki már most, hogy ilyen vagy olyan a politikai meggyőződése, engedje, hogy az évek során formálódjon a véleménye. Legyen nyitott, mindig több forrásból informálódjon. Szánjon időt arra, hogy egy-egy fontos közéleti kérdést részleteiben is megismerjen, részletesebben, mint azt a média teszi. Olvasson sok helytörténeti kiadványt, ismerje meg városunk múltját. „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn" - mondta gróf Széchenyi István. Segítségképpen szívesen adok Önnek egy-két helytörténeti könyvet, melyek biztosan hozzájárulhatnak a szükséges ismeretek elsajátításához. Kérem, írja meg a címet, melyre a könyveket küldhetem.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Komlós Ferenc

Tisztelt dr. Fodor Tamás Úr! Kedves Polgármester Úr! Tudna időt szakítani a csütörtöki konferencián (Humboldt-Kolleg) a 15 perces előadásom meghallgatására? Szívélyes üdvözlettel, Komlós Ferenc ny. minisztériumi vezető-főtanácsos www.komlosferenc.info

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Komlós Úr!

A Humboldt konferencia időpontjában egy másik hivatalos felkérésnek kell eleget tennem, így a rendezvényen várhatóan más köszönti majd Sopron városa nevében a megjelenteket. Emiatt nem tudom meghallgatni az előadását, ugyanakkor amennyiben van egy írásos változata számomra, azt örömmel veszem.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

dtibor

Tisztelt polgármester úr! Először is engedje meg, hogy gratuláljak az önkormányzati választáshoz. Másodsorban lehet hogy korai még megkérdezni, de a választási programjukban ami a szórólapon volt ottan szerepel a Ferenczy János utca forgalmának csökkentése. -Ferenczy János utca melyik szakasza? Táncsics-Lackner vagy a Lackner-Fűzfa sor vagy az egész szakasz? Én szeretném ha az egész szakasz lenne ugyanis sokszor tényleg nagyon nagy a forgalom.Amióta fizetős a Lackner-Fűzfa sor közti szakasza azóta bosszantó,hogy állandóan a garázskijárat előtt állnak meg az autók ugyanis ott nincsen semmilyen felfestés! És még a mellette lévő Káposztás utcában semmiféle szabályok nincsenek és az autók össze-vissza állnak meg! Sokszor teljesen fent állnak a járdán és alig lehet elférni gyalogosan.Nem gondolják a Káposztás utca szabályozását valamilyen formában? Aki pedig nem tarja be kemény büntetést neki! Mert ez mégis csak sok.Régebben nagyon csendes szakasz volt ez a rész de mára sajnos megváltozott. Válaszát előre is köszönöm és sok sikert kívánok a város további vezetéséhez! dtibor

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Az Ön által is említett közlekedési probléma megoldását szolgálhatja a város által megrendelt forgalomtechnikai terv. A közlekedés összetett tervezést igényel, hiszen ha megváltozik egy utca forgalmi rendje, akkor az a környező utcákra is hatást gyakorol. Egyben kell tehát kezelni a kérdéskört annak érdekében, hogy egy mindenki számára elfogadhatóbb megoldás születhessen. Türelmét kérjük, keressük az optimális megoldásokat.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

kihaénnem

Fodor Úr! Gratulálok a győzelméhez! Csak így tovább!

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Köszönöm, és egyben kérem további támogatását.

Üdvözlettel:

Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33