Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 
Tamás

Tisztelt Polgármester Úr! Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy várhatóan mikor lehet autóval átmenni Ausztriába a Sopron környéki kishatárátlépőkön (Sopronpuszta, Fertőrákos, stb.)? Mikor érhetjük el, hogy osztrákok nem fognak akadékoskodni ebben a témában?

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Örömmel tapasztaltuk, hogy lekerült a tiltótábla az Ön által is említett határátkelőkről, így nem kell értelmetlen kerülőutakon közlekedniük a gépjárművezetőknek. Régóta vártunk már erre a pillanatra, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő több alkalommal sürgette a tiltás megszüntetését. A sopronpusztai határszakasznál jelenleg aszfaltozási munkák zajlanak, melynek eredményeképpen tovább javul az átkelő útburkolatának minősége.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Simon Veronika és Weidinger Alexandra

Tisztelt Polgármester Úr! A győri Széchenyi István egyetem közszolgálati szakos hallgatói vagyunk. Regionális gazdaságtan tantárgy keretén belül azt a feladatot kaptuk hogy bemutassuk Sopront telephely választási szempontok szerint. Szeretnénk a segítségét kérni a kutatásunkhoz.Összeállítottunk néhány kérdésből álló interjút, amit email-en szeretnénk elküldeni, és szeretnénk tudni hogy erre van-e lehetőség. Köszönettel: Simon Veronika és Weidinger Alexandra

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Kérdezők!

Önkormányzatunk minden segítséget megad a kutatási feladat teljesítéséhez. Kérem, hogy a polgarmester@sopron-ph.hu címre küldjék el a kérdőívet és ezt követően az illetékes kollégánk fel fogja venni Önökkel a kapcsolatot!

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

adele

Tisztelt Polgármester Úr! Két kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni a Schönherr u.-Lehár F.u. lakóparkban lakom és úgy gondolom lakótársaimat is érintő problémákról van szó. 1. Szeretnénk ha lehetőség volna a lakóparkban a szelektív hulladékgyűjtésre, és abban kérnénk a segítségét, hogy helyezzenek ki erre megfelelő konténereket. Úgy gondolom, hogy a mai világunkban ez nem lehet túl nagy kérés. 2.A másik kérdésem az lenne, hogy miután megcsinálták a szép hidat a Bella L.u.végén, a régi híd anyagából szeretnénk egy gyalogos-kerékpáros hídat a Kálmán I. u. végére. Ez nagymértékben leegyszerűsítené a Balfi u-i buszmegálló megközelítését az itt lakók számára. Így nemcsak a Thököly téren lehetne buszra szállni. Válaszát és remélhetőleg segítségét előre köszönöm. Üdvözlettel adele

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Köszönjük a felvetéseit! A szelektív hulladékgyűjtés közös feladatunk. Nagy átalakulás előtt áll a hulladékgazdálkodási rendszer, melynek egyik eleme, hogy 2010-től új méretű és alakú szelektív-gyűjtőládákat kell kihelyezni. A gyűjtőhelyek kijelölésekor körültekintően kell eljárnia az önkormányzatnak, hiszen a hagyományos gyűjtési móddal szemben lényegesen drágább ez a szolgáltatás. Minden ilyen irányú fejlesztés többletköltségét a szolgáltatónak be kell építeni a díjakba. A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. idei üzleti tervében az Ön által említett fejlesztés nem szerepel, de a lakossági igényt jeleztük Kosztka László igazgató úrnak.
Amikor az önkormányzat elhatározta, hogy új hidat épít a Bella Lajos utcában, akkor az a cél vezérelt bennünket, hogy a korábbi hídszerkezetet - oly módon, ahogyan Ön is említi - fel tudjuk használni. A Vízügyi Igazgatóság azonban árvízvédelmi szempontból magasabb űrszelvényt ír elő, ezért nem helyezhető át a korábbi híd. A magas űrszelvények miatt ilyen magas a Bella Lajos utcai híd is, ezt az előírást teljesítenünk kellett. Az önkormányzat is a lakók érdekében szerette volna megépíteni a gyalogos hidat, de a hatályos előírások sajnos nem teszik ezt lehetővé.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Bajnok utcai lakó

Tisztelt Polgármester Úr! A Bajnok utca egy kb. 50m-es szakaszon aszfalt és csatorna nélküli már jó pár éve. A földút gyakorlatilag járhatatlan, az út kellős közepén villanypóznák állnak. A választási kampányok ideje alatt kivétel nélkül mindenki megígérte, hogy első dolguk lesz ennek a résznek a csatornázása és az út aszfaltozása. "Természetesen" azóta semmi sem történt. Kérdésem, hogy mikor lesz lehetőségünk emberhez méltó módon közlekedni? Amikor az Anger mögötti fahíd felújítását megkezdték, azt gondoltuk, hogy talán a csatlakozó utcák rendbetétele is megkezdődik, de sajnos csalódnunk kellett. A valóban szép, új híd nem tudja ellátni funkcióját, mert csak a legelszántabbak merik vállalni a Balfi út felőli megközelítést a csatlakozó út állapota miatt. A Lehár Ferenc utcai lakók így továbbra is kénytelenek elviselni a felesleges zaj- és kipufogógáz terhelést. Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy van-e egy átfogó rendezési ill. fejlesztési tervük, amely a város ezen részének problémáit oldaná meg? Megdöbbentő, de pl. a legközelebbi, középméretű élelmiszerbolt a Várkerületen a 11-es, vagy a vasútállomás melletti SPAR. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Egy Bajnok utcai lakó

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

A Bajnok utca Ön által is említett problémája valóban hosszú évek óta megoldatlan. A város több más pontjához hasonlóan itt is a szabályozástól eltérően kialakult út és közlekedési viszonyok okozzák a fő gondot. Megoldást az jelenthez, ha az érintett lakók összefognak és pályázatot nyújtanak be az önkormányzat közösségi útfejlesztésekre elkülönített alapjára. Ebben az esetben az elkészülő felújítási tervek tisztázzák a közművek szabályozásnak megfelelő helyét. Lehetőségeinkhez mérten fejlesztjük a Bella Lajos utcai hídhoz kapcsolódó utakat is. Első lépésként a Balfi utca és a híd közötti szakaszt újítjuk fel. Élelmiszerboltok nyitása alapvetően vállalkozói feladat, az önkormányzat mindössze abban tud segíteni, hogy a kereskedelmi kamarának jelzi a lakossági igényt. A kamara, mint a vállalkozók érdekképviseleti szerve ezt továbbítja az érintett cégek képviselőinek. Amennyiben egy vállalkozó, vagy akár egy bolthálózatot működtető cég úgy ítéli meg, hogy a vevőkör biztosítaná a bolt működtetését, akkor élni fog a lehetőséggel.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33