Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 
Szántóné

Tisztelt Polgármester Úr! Szeretném megkérdezni a Sarudi út lakói és kert tulajdonosai nevében, hopgy a Sarudi út helyreállítását mire tervezik. 2007 decemberében közművilágítást vezettek be az utcába. Az út bal oldalán található vízelvezető árok nyomvonalába tették le a villanyvezetéket. Ezért a kertünk előtt lévő villanyoszlop állandó vízben áll.(fénykép az önkormányzatnál) A tavaly már megkerestük ez ügyben az önkormányzatot, de változás nem történt. Idén márciusban újból vezetéket fektetek le az utcában, most optikai kábelt, ősszel vagy jövőre valószínű, hogy a UPC vezetéket fektetik le ugyanitt. Kérdésem, kérésem nem lehetne-e ezeket a munkákat jobban összehangolni, és a vízelvezető árkot és az utat visszaállítani. Az árok hiánya és a csapadék mennyiségének megnövekedése miatt a kertjeinkben a talajvíz nagyon magas, ami már a fáink épségét is fenyegeti. Válaszát, és segítségét előre is köszönöm!

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

A Sarudi utca lakói több éven keresztül kérték az utca közvilágításának kiépítését, míg végül
2007 decemberében önkormányzati beruházásban megvalósult. A közvilágítás a területre vonatkozó szabályozási terveknek megfelelően készült el. A szabályozási terv tartalmazza a kötelezően kialakítandó út szélességét és keresztszelvényét is. A utcában lévő árok semmilyen hivatalos térképen nem szerepel, vélhetően azt a lakók maguk építették. A közvilágítási hálózat oszlopait a szabályozási szélességnek megfelelően, a járda szélének vonalában helyezték el. Ha az árok partjára tették volna, akkor az útépítés során azokat át kellene utólag helyezni, mely tetemes költséggel járna. A lakóközösség képviselőjének birtokában van a Sarudi utca útépítési terve. Az új terv tartalmazza az út víztelenítését, vagyis a vízelvezető árkot és a járdát is. Amennyiben a lakóközösség pályázni fog önkormányzati támogatásra az útépítéshez, az Ön által említett probléma megoldódik. A munkák összehangolásában a Városgazdálkodási Osztály tud majd segítséget nyújtani.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Pozsonyi Diána

Két gyermekemmel lassan 3 éve a rozália utcában lakunk,ami nagyon penészes és vizes sajnos a festés is csak 3 hónapig takar! a berendezést rendszeresen cserélnem kell pl 3 mosógépem ment tönkre és már sem anyagilag sem az egészségileg nem bírom!eddig mindig elutasítottak ,most pedig pályáznom kell de ez sajnos még nagyon sokáig elhúzodhat és már nagyon rosszul birjuk szeretném kérni tanácsát vagy segítségét! előre is köszönöm!

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Önhöz hasonlóan sokan várnak szociális alapon lakásra. Annak érdekében, hogy a legrászorultabbak juthassanak lakáshoz, pályázni kell. Kizárólag a benyújtott pályázatok alapján lehet felelősen eldönteni, hogy kit támogasson az illetékes bizottság. Kérem kísérje figyelemmel a kiírt pályázatokat.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Szülő

Tisztelt Polgármester Úr ! Nagy örömmel töltött el hogy a választások után önt lett a polgármester,és azt hogy azóta is kiáll a város érdekeiért.Örültünk hgy kiáll az igazságért és ezért képes mindent megtenni,kérjük tegye ezt igy tovább is! Szeretném felhivni azonban valamire a figyelmét: a most előterjesztett sportkoncepcióban a támogatások kiosztásánál a kollégái valamit figyelmen kivül hagytak.Sopron város női utánpótlás támogatásánál csak egy csapatot vettek figyelembe:a Soproni Darazsakat. Azonban a városban KETTŐ női utánpótlás egyesület található.A másik egyesület a SMAFC női utánpótlás egyesület ami majdnem 100 kislány képzését,sportolását,versenyeztetését biztositja.Ezek a gyerekek,már most is tudnak eredményeket felmutatni pedig csak a szülők,edzők és pár segitő áldozatos munkájából kifolyólag működik.Szeretném felhivni Polgármester Úr figyelmét és kérnénk segitségét hogy ezt a diszkriminativ helyzetet kezelni sziveskedjenek.Tudjuk az önkormányzatok nehéz helyzetét és támogatjuk is hogy átlátható viszonyok teremtődjenek ezért a számlával bizonyitott költségekhez /versenyeztetési dij, termdij és edzői bérek, utazási költségek/ kérnénk segitséget.Ezzel nagy megtakaritásokat lehetne elérni és több helyre lehetne segitséget nyújtani.Azt hogy az egyik egyesület 20 milliót kap a másik meg semmit,azt viszont nem.Nagyon bizunk Önben,abban hogy megadja a segitséget hogy az ország különböző pontjain tovább hirdessük Sopron hirét,legközelebb az Országos Serdülő Döntőben is ahol valószinűleg 2 soproni csapat is ott lesz! Bizunk ÖNben és Hajrá Sopron!

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Természetesen örülünk annak, ha városunkban új szakosztályok, utánpótlás egyesületek alakulnak. A finanszírozás kérdésköre azonban részletes választ és egyeztetést igényel, ezért szeretném türelmét kérni. A későbbiekben részleteiben szeretnék válaszolni a felvetett problémakörre.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Juventus drukker

Tisztelt Polgármester úr! Elsőként szeretném elismerésemet kifejezni, amiért eltűri azt a mérhetetlen mocskolódást, amit a baloldal elkeseredett szavazói tesznek. Sokak nevében mondok köszönetet a márciusi ünnepségek színvonalas megrendezéséért. Családommal egy igazi közösségi élmény részesei voltunk, a gyerekek pedig le voltak nyűgözve a huszároktól. Köszönjük! Szeretném megkérdezni, hogy lesz-e műfüves pálya Sopronban. Korábban azt olvastam valahol, hogy az egyik iskola udvarában lesz (Gárdonyira emlékszem, de nem biztos). Válaszát előre is köszönöm! Munkájához további sok sikert és erőt kívánok!

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Nemzeti és városi ünnepeink méltó megünneplése közös feladatunk. Döntően pozitív visszajelzéseket kaptunk, ami megerősít bennünket abban, hogy érdemes színvonalas kulturális programot összeállítani. Valóban pályáztunk műfüves focipálya kialakítására, és pályázatunkat befogadták. A sportpályának a Lackner Kristóf Általános Iskola udvara ad majd helyet.

Támogatását köszönve: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33