Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 
András

Tisztelt Polgármester Úr! Nagyon örülök annak, hogy mióta Ön a városunk Polgármestere, látványosan fejlődik a városunk. De nagyon jó lenne ha több (korhű) pad lenne a Deák téren és több hulladékgyüjtő is. Ez vonatkozik a Várkerületre is! Néha 100 métert is menni kell pld.-ul egy papírzsebkendővel mire el tudjuk dobni. A színes pléh útjelző táblák nem igazán illenek a város utcáira. Vannak szép öntöttvas táblák is, talán egységesíteni kellene őket. A Sas tér állapota is szomorú és lehangoló. A Hotel Sopronból a lépcsőn lejövő turisták (pld.-ul japánok, akik mindent fényképeznek) számára romos kútkáva, rozsdás kútszerkezet, gazos tér látványa tárul elő. Látom az ablakomból, hogy mindent fényképeznek, még a teli kifolyt kukákat is! Jó ez nekünk? A Festő köz látványa is javításra szorulna. Ott a parkolási gondokat is meg kellene oldani. Autók össze-vissza, már majdnem a hídon vannak. Kosz, gaz, stb. Gyermekkoromban sokkal szebb volt amikor Müller bácsi is ott festegetett. Végezetül a Lóki-sor problémájáról írnák Önnek. Autók a fűvön, óriási terepjáró a kórház bejáratának sarkánál, balesetveszélyesen elzárva a ki- és be látást. Néha 15-nél több autót is megszámolok a fűvön, miközben vannak üres parkolók a vasút mellett. Kicsit sűrűben kellene járni a közterületnek arrafelé. A büntetésből lehetne támogatni a szegény soproni családokat. És még valami eszembe jutott. A Kurucdombra jó lenne támogatni egy szélerőmű megépítését. Mindig is voltak szélmalmok a dombon. Ebből az energiából kaphatna a kórház és a környékbeli rászoruló szegény emberek! Rengeteg más javaslatom, ötletem is lenne még. Egyszer majd leírom Önnek, mert mint lokálpatrióta, úgy gondolom, hogy városunkban hatalmas lehetőségek, tartalékok rejlenek, amelyeket nagyobb hatásfokkal kellene kihasználni, megvalósítani! Úgy fejlődhetnénk, mint akár Debrecen! Kérem írja meg, hogy milyen gyakran frissítődik a honlapja és mikor kaphatok választ a kérdéseimre! Előre is köszönöm a válaszát és további jó és sikeres munkát kívánok Önnek városunk szebbé tételében!

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Engedje meg, hogy az utolsó kérdésére adjam meg elsőként a választ, hiszen már több hasonló megkeresés érkezett az oldalra. Változó időközönként frissül a kérdezz-felelek rovat. Ennek több oka is van. Vannak olyan kérdések, melyek megválaszolásához ügyiratokba kell betekinteni, vagy információt kell kérni az illetékes ügyintézőtől. Ez több időt vesz igénybe. Hivatali feladataim miatt nem tudom napi rendszerességgel áttekinteni az oldalra érkező kérdéseket, de igyekszem heti rendszerességgel bekérni a válaszokhoz szükséges információkat, majd vagy e-mailben vagy a honlapon a választ megadni. A város több pontján van még megoldatlan feladat, ezek közé tartozik az Ön által is említett Festő köz - Rózsa utca, valamint a Lóki sor is. A Festő köz Várkerület felöli oldalát az elmúlt esztendőben díszburkolattal láttuk el és megújult a fasor mellett a zöldfelület is. Abban Önnek igaza van, hogy a Rózsa utca felőli oldalon van még feladat, de itt is szeretnénk változást elérni. A szabálytalanul parkoló gépjárműveket a közterület-felügyelők figyelik, és a tulajdonosokat büntetik. A város közeli tervei között szerepel szélerőmű építése, igaz nem az Ön által említett helyszínen, hanem a Harka felé vezető úton. A hatályos jogszabályok pontosan szabályozzák a szélerőművek létesítésének kritériumait, így a lakóépületektől való távolságot is. Nem minden helyszín alkalmas szélerőmű létesítésére. Önnek igaza van abban is, hogy vannak lehetőségek, melyeket később ki kell használni. Mindennek azonban van anyagi oldala is. Példaként: a benyújtott állami költségvetés 2010-ben 600 millió forintos elvonást jelent(het) Sopronnak az idei évhez képest. Bízom benne, hogy ezt a tervezetet nem szavazza meg a képviselők többsége a parlamentben.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Varjas Lászlóné

Tisztelt Polgármester Úr! Ez év július második felén és augusztus elején lakója voltam városának. Fiam és családja lakik ott három hónapja. Ez idő alatt gyönyörködtem városa szépségébe és csodás tisztaságába, ami városa kiemelkedő látványa. Parkjai gyönyörűek, autósak udvariasak, szóval minden gyönyörű. A mi városunk lakói, Komló lakosai tanulhatnának Önöktől. Öröm volt ott lennem. Köszönöm, hogy élményben lehetett részem. Varjas Lászlóné, Komló

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Varjas Lászlóné!

A soproniak nevében is köszönöm a kedves szavakat. Természetesen van még teendőnk, hogy a város még szebb, tisztább és élhetőbb legyen az ide látogatóknak és az itt élőknek. Kívánok Önnek további jó egészséget!

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Egy buszke magyar

Tisztelt polgarmester Ur! Mar harmincket eve elek Melbourne-ben, igy keves kapcsolatom maradt Magyarorszaggal. Ezt a levelet ismerosom segitsegevel irom, o ajanlotta ezt a honpageot is. Televizion kovettem a Paneuropa piknik evfordulojat és buszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Remelem sokan ereztek meg hasonlot. Irtam Solyom Laszlo elnok urnak is levelet, meghato volt a beszede. Koves Arpad

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Köves Árpád!

Köszönöm levelét! A 20 évvel ezelőtti eseményekre minden magyar büszke lehet. Nagy öröm számunkra, hogy nem csak Magyarországról, hanem a határokon kívülről is sok pozitív visszajelzés érkezik. További jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Palcsi

Tisztelt Polgármester Úr! Sopron híres volt a jó levegőjéről. Ezt mostanában sajnos nem lehet elmondani.Megint nagyon gyakran elviselhetetlen szag terjeng a városban. Érdeklődni szeretnék,mért jött vissza ismét ez a büdösség, hiszen már egyszer sikerült megszüntetni. Próbálkoznak ellen tenni valamit? Addig kéne tenni valamit,amíg Sopron a jó levegőjéről és nem a büdösségről lesz híres!!! Tisztelettel: Palcsi

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Köszönjük észrevételét, utána fogunk nézni! A szennyvíztisztító telep korszerűsítésével a korábban érzett kellemetlen szag megszűnt, így az Ön által említett problémának más oka lehet. Amennyiben nem egyszeri elszigetelt esetről volt szó, természetesen tenni fogunk ellene.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33