Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 
Hans peter

Tisztelt polgármester úr! A kérdésem az lenne,hogy a Sopronban élő németek kultúrájának ápolását az ön regnálása alatt milyen olyan eszközökkel segítette elő, ami számottevően érzékelhető az elmúlt évekhez képest? Illetve tervezzük egy soproni német nemzetiségi párt megalapítását, amivel kapcsolatban azt szeretném megtudni,hogy a döntéshozatal során milyen módon tudna és szeretne együttműködni? Köszönöm válaszát!

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

A Sopronban élő németek kultúrájuk ápolásához eddig is kaptak támogatást és segítséget a várostól. Nem kizárólag csak rendezvényeket támogatunk, hiszen például a kitelepítési emlékmű felállításához is jelentős összeggel járultunk hozzá, csakúgy, mint a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola felújításához. Nem elhanyagolható az sem, hogy egy, a németek számára előnytelen -és anyagi kötelezettséggel járó- szerződésből a város segítségével tudtak kilépni. A nemzetiségi párt alakításával kapcsolatban írt kérdésére jelenleg nem tudok érdemben válaszolni, hiszen nem ismertek a részletek.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Kérdező József

Tisztelt Polgármester úr! Ön mit gondol a Jobbikról? Ön osztja azt a véleményt mely szerint fasiszták?

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Kérdező!

Nem gondolom, hogy a Jobbik fasiszta párt lenne, hiszen Magyarország demokratikus állam, ahol a párok a törvényes keretek között működnek. De mint szélsőséges párt a saját értékrendemmel és az európai normákkal nem összeegyeztethető.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

munkás

Tisztelt polgármester úr! Ágfalvi úton lévő gyárban dolgom (Unimas). Nem régóta vagyok gyár alkalmazottja. Kisalföld napilapban olvastam a cikket a mely szerint megújul a tömegközlekedés. Nekem illetve nyugodtan beszélhetek többes számban kollégáimnak problémánk az lenne: hogy a gyár és busz pályaudvar között nagyon rossz a helyjárat közlekedés. Gyártól minden óra öt perckor indul a busz vissza a városba. Ezen nem lehetne változtatni? Olyan módon hogy műszakok végekor ne keljen rohanni a buszra tehát később induljon vissza. Sajnos a mostani menetrend még a zuhanyzást sem teszi lehetővé. Ha le késük, akkor séta vagy pedig egy óra várakozás a következőre. Valamint reggel indulhatna városból fél hat után is, mert ha valami miatt késik a távolsági busz, és le késük helyi járatot akkor már csak hét órára tudunk kimenni, dolgozni.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Köszönjük az észrevételt. Az önkormányzat minden évben egyeztet a Kisalföld Volán vezetésével a menetrend kialakításáról, az Ön által javasolt módosítást ezen a tárgyaláson is meg fogjuk vizsgáltatni.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Balázs

Tisztelt Polgármester Úr! Felháborítónak tartom, hogy az e heti gázelzárást (szept. 22 és 24 között) egy véletlen folytán a szomszédomtól kellett megtudnom. A GDF-SUEZ ügyfélszolgálatán semmit sem tudtak és megesküdtek, hogy nem lesz semmi elzárás. Mivel nem hagyott nyugodni a dolog, végül az üzemzavar hotline-on kaptam felvilágosítást egy flegma munkatárstól, hogy tényleg nem lesz gáz és azt is elmondta, hogy ezt a Kisalföld-ben már publikálták!!! Ennek tényleg így kell történnie, vagy csak én nézem a cseh 2-t??? Ön talán a magasabb fórumokon választ fog kapni erre... Üdvözlettel: egy morcos soproni polgár

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Önnek teljesen igaza van. Meglátásom szerint az a szolgáltató, aki Önnel szerződéses viszonyban van közvetlenül meg tudta volna tenni a tájékoztatást akár levélben, akár előre elkészített szórólapokon. A gázszolgáltatás karbantartás miatti leállítása szükséges rossz, de ennek ellenére meglátásom szerint mindegyik fél érdeke, hogy kölcsönösen tájékozottak legyenek a szolgáltatást illető kérdésekben.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33