Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 
Horváth Ádám

Tisztelt Polgármester Úr! Örülök, hogy végre kiépítették a lámpás kereszteződést a gyermek és ifjúsági háznál, ideje volt! Gyalogosként egyszerűen életveszélyes volt átmenni azon a kereszteződésen. Azt viszont észrevettem, hogy a sárgán villogó lámpa mellett milyen nagy sebességgel mennek arra este arra az autósok, félő, hogy egy gyalogost el fognak gázolni. Nem tudom meddig megy a lámpa, de ha lehet minél hosszabb ideig üzemeljen, mert ez a gyalogosaknak sokkal könnyebb lenne, biztonságérzetet ad.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Horváth Péter Úr!

Köszönjük az észrevételét! A jelzőlámpák beállításakor a szakemberek a gépjárművezetők és a gyalogosok szempontjait is figyelembe veszik. A Mártírok útjánál hétköznap 22-5.30 között, míg hétvégén 22-6 óra között van sárga villogón a lámpa, ami a közlekedési szakemberek szerint egy reális kompromisszumos megoldás, így bízunk benne, hogy a gépjárművezetők és a gyalogosok többsége is elfogadja ezt, megértve más szempontokat is. A KRESZ szabályai szerinti közlekedés ugyanakkor -csakúgy mint a város többi más pontján- mindenkitől elvárt.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

autós

Polgármester Úr! Olvastam a hírek között, hogy megkezdik az aluljáró építkezését. Ebben az évben már le lesz zárva az út, vagy csak jövőre?

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Valóban megkezdődik a Kőszegi úti aluljáró építkezése még az idén, de 2010-ben még nem várhatóak olyan munkálatok, melyek miatt le kellene zárni az átkelőt. A következő időszakban részletesebb tájékoztatást kapnak majd a soproniak a beruházás állásáról, az autósokat pedig majd idejében tájékoztatjuk a lezárásokról.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Kovács Tamás, Jereván

Kedves Polgármester úr! Gratulálok a Fő térhez, jól sikerült a megújítás. Jó ötletek voltak a fák is. Sokkal szebb lett, mint volt korábban. Kovács Tamás, Jereván

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Kovács Úr!

A tervezők és kivitelezők nevében is köszönöm a gratulációt.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Fellner Tamás

Tisztelt Dr. Fodor Tamás! Az lenne a kérdésem, hogy a Torna utcai építkezés ügyében lesz-e valami fejlemény a közeljövőben, mert már több éve húzódik az építkezés. Itt lakunk párommal a gödör vége mellett, és sokszor elviselhetetlen a bűz, és állatok tetemei lebegnek a vizen. Tavasszal néhányszor leszivattyúzták a vizet, de azóta megint áll benn 1-2 méteres magasságban időjárástól függően. A szembelévő házban kisgyerekek is laknak, és mondták az ott lakók, hogy féltik a gyerekeket kiengedni az udvarra, nehogy belezuhanjanak a kb. 5 méteres lyukba.A mi házunk egyik fala közvetlenül a szakadék mellett van, és meg van repedve az oldala, ki is költöztek onnan az albérlők. Történnie kell egy balesetnek, hogy tegyenek valamit? Nem normális dolog, hogy egy ilyen presztizsű város központi részén előfordulhat ilyen. Az építtetőkkel kérem folytassanak intenzívebb kommunikációt, mert az hogy 3 havonta kiküldenek egy levelet, az sokat nem ér. De ha nem sikerül előrébb lépni így, akkor az önkormányzat saját hatáskörben tegyen valamit. Temessék be, vagy fedjék le! Kérem foglalkozzanak az üggyel! Ha egyszer ideje engedi egy beszélgetésre, akkor egy tea mellett szívesen megmutatnám a "swimming pool"-t, mi csak így hívjuk. Üdvözlettel: Fellner Tamás

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Fellner Tamás!

A Torna utcai befejezetlen magánberuházás helyzete valóban rossz, de bízunk abban, hogy rövidesen megoldás születhet a problémára. Az ingatlanon az előző tulajdonos cég 2006 augusztusában kezdte meg az építési munkákat, és sajnos még abban az évben félbe is hagyta az építkezést. Az építkezés félbehagyását követően a közvetlenül szomszédos ingatlanokon hamarosan épületkárok jelentkeztek, ezért az építésügyi hatóság kötelezte az akkori tulajdonost a félbehagyott pinceszinti szerkezet befejezésére, ami elsősorban a további épületkárok megelőzése miatt lett volna fontos. Sajnos a tulajdonos a munkákat nem végezte el, sőt, felszámolási eljárást rendelt el vele szemben a bíróság. A felszámolás keretében az ingatlant értékesítették. Az új tulajdonos cég ügyvezetője többször is azt nyilatkozta, hogy az építkezést folytatni fogja. A korábban kiadott, kötelezettség ma már az új tulajdonost terheli, a teljesítésre a határidő 2010. augusztus 15-e volt. A 2010. augusztus 31-ei hatósági ellenőrzésen megállapították, hogy a kötelezésben előírtak nem teljesültek, ezért a teljesítés kikényszerítése érdekében eljárási bírságot szabtak ki és ismételten felszólították a tulajdonost a kötelezettség teljesítésére. Amennyiben az újabb felszólítás sem hoz megoldást, további lépéseket teszünk annak érdekében, hogy mielőbbi megoldás szülessen.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33