Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 
Jóérzésű soproni

Mit tettek a városvezetők és az önkormányzati képviselők? Fizetésük, tiszteletdijuk hány százalékát forditották a megélhetési váltságal küzkodő soproni családok megsegítésére? Még nem késő, erről kellene sajtótájékoztatót tartani Fodor úr! Néhai Sopronyi Thurner Mihály polgármestertől kellene néhány jó példát átvenni, hogy hogyan oldotta meg az 1935 -ös gazdasági váltságot Sopronban.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Az önkormányzat tisztségviselői immár második éve nem vesznek fel jutalmat annak ellenére, hogy a jogszabályok lehetőséget biztosítanának erre. A válság kezelése alapvetően kormányzati feladat, hiszen a parlament dönt a támogatási rendszerről. Meggyőződésünk, hogy az MSZP kormány félrekezeli a válságot. A világ szinte valamennyi országában gazdaságélénkítő programot indított el a kormányzat, míg Magyarországon ennek éppen az ellenkezője történik. A soproni önkormányzat több gazdaságélénkítő lépést tett az elmúlt időszakban: csökkentettük az iparűzési és a kommunális adót, megszűntettük az üdülők adóját. Nem emeltük a parkolási díjat, az önkormányzati üzletek bérleti díjait. Ingyenessé tettük a tömegközlekedést a soproni kismamáknak és kiérdemeltük a családbarát önkormányzat címet. Mindent megteszünk a családok terheinek csökkentése érdekében, de szükség van kormányzati programokra is.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

laci

Tisztelt polgármester úr.Miért nem támogatják az Svse csapatát, tettem fel kérdést önnek február hónapban.Ön azt válaszolta,hogy elkülönítettek 12 millió forintot labdarúgócsapat támogatására.A mai Kisalföld cikkben ez az összeg nem szerepel a sporttámogatások között,ill a csapatnál sem jelent meg ez az összeg.Megszeretném kérdezni akkor most mi az igazság.Tisztelettel N László.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt N. László!

Az Ön által is említett Kisalföld cikk azokat a sportegyesületeket sorolta fel, akik nevesítetten kapnak támogatást a költségvetésből. A felsorolásból hiányzik több sportegyesület és sportág is, ezeket ugyanis terjedelmi korlátok miatt nem lehet felsorolni. Labdarúgócsapat támogatása címen 12 millió forint szerepel a költségvetésben, és ebből az összegből fogja támogatni az önkormányzat az SVSE csapatát. Nem kizárólag az SVSE egyesülete kapja a teljes összeget, hiszen a SFAC labdarúgói mellett a női focicsapatot is támogatja az önkormányzat.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

sofőr

Tisztelt Polgármester Úr! Örülök, hogy végre megkezdődött a Virágvölgyi körforgalom építése. Mikorra fog elkészülni? köszönettel

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

A kivitelező 2009 július 30-ai határidőt vállalt a szerződésben, reményeink szerint addigra valóban elkészül a körforgalom. Nagy szükség van a beruházásra, hiszen így jelentősen javulnak a közlekedés feltételei.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

csabazs

Tisztelt Polgármester Úr! Mint leveleimből kitűnik nem vagyok elkötelezett híve a mostani városvezetésnek. Hozzátenném, hogy egyik pártnak sem vagyok a tagja! Most mégis gratulálni szeretnék, hogy pénzt kapott a város a belváros igazi történelmi visszaállításához,valamint a Tűztorony állagmegóvásához. Nagyon jó elképzelés, hogy a "tűztornyi" jegypénztár megszűnik,valamint eltűnnek a Fő térre nem illő kövek,illetve a borostyán út is. Az külön öröm, hogy a várfalat sétálhatóvá teszik! A piacnál a csarnok utcában és a Patakutcában is van egy töredék rész a régi várfalból. Azokkal kapcsolatban is vannak tervek? Üdvözlettel: Csaba Zsuzsanna

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Csaba Zsuzsanna!

A belváros felújítása kiemelt feladatunk, bízom benne, hogy mielőbb meg tudjuk kötni a szükséges szerződéseket és elkezdődhetnek a munkálatok. Idén ősszel már bizonyos feltárásokat elvégeznek a szakemberek, míg jövő tavasszal ténylegesen is megújul a belváros. A belső várfal járhatóvá tétele igazi turisztikai látványosság lehet, ami nem csak a városunkba érkező vendégeknek, hanem az itt élőknek is újdonság lesz. A nyertes pályázatnak nem része az Ön által is említett külső várfal. Itt elsősorban az állagmegóvás a feladatunk, valamint a későbbiekben azt szeretnénk elérni, hogy a külső várfal jelenleg nem látható épen maradt szakaszait láthatóvá tegyük. Így egy sétánnyá alakított belső várfal és a megmaradt szakaszokon egy látható külső várfal alakulna ki.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33