Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 
Intel

Tisztelt Polgármester Úr! Mindneki tudja, hogy az Önkormányzat költségvetése romokban hever. Ezért plusz forrásokat kellene találni. Kérdésem az lenne, hogy.... Mit kiván tenni annak érdekében, hogy sokkal kevesebb segélyt fizessenek ki azoknak akik feketén Ausztriában dolgoznak??? Másik kérdésem pedig az, hogy rengeteg fideszes városban van ingatlanadó ami a luxusadót probálja potolni. Sopronban rengeteg több 100milliót érő ingatlan van, gondolok Lővérek, Tómalom. Ön szerint etikus, az hogy 100milliós ingatlan után közel annyit adózzanak, mint egy panel lakás után, ahol a szegényebbik réteg lakik??? Mit kivánnak tenni?

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Az Ön által említett kérdésekben a parlamenti többség hoz döntést, a kormány az, amely meghatározza mind a segélyek kifizetéséhez szükséges igazolásokat, mind a luxusadó kérdését. Utóbbi esetben az alkotmánybíróság megsemmisítette a jogszabályt, így az önkormányzat ilyen jogcímen nem járhat el.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

dtibor

Tisztelt polgármester úr! Gratulálok az Európai parlamenti választáson elért eredményéért a Fidesznek! Azt szeretném megkérdezni öntől,hogy mire volt jó az, hogy a Ferenczy János utcában a Fűzfa sortol a Lackner Kristóf utcáig jobb oldalon egész végig kb 2 hétre kitették a megállni tilos táblát. Most pedig leszerelték? Talán valakinek a nyomására? Így újra jóval veszélyesebb lett a közlekedés mivel újra megállnak a jobb oldalon (a bal oldalról nem is beszélve) és az utca is keskeny a három sávnak. Főleg a Káposztás utca és a Lackner Kristóf utca közötti szakaszon. Kérem vizsgálják újra legalább ezen a szakaszon a közlekedést. Nem kellene újra kitenni a megállni tilos táblát legalább erre a szakaszra? Mivel a körforgalom is kezdődik? Válaszát és segítségét előre is köszönöm. Hajrá Magyarország hajrá FIDESZ !!! Üdvözlettel dtibor

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

A megállni tilos tábla kihelyezésére azért volt szükség, mert a Híd utca csatornázása miatt több autóbuszjárat terelőúton közlekedett, és csak így lehetett biztosítani a zavartalan közlekedést. A városfejlesztési bizottság legutóbbi döntésével elfogadta a buszmenetrendet, mely szerint több járat is az Ön által említett útvonalon közlekedik. A forgalom biztosítása érdekében visszahelyezzük a táblát. Köszönjük a gratulációt. Örülünk annak, hogy a Fidesz Sopronban az országos átlag feletti eredményt ért el. A siker közös, köszönjük, hogy ilyen sokan megtiszteltek bizalmukkal.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Kerékpáros

Tisztelt Polgármester Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy a Fertő-part magyarországi szakaszán futó kerékpárút hibáit tervezik-e kijavítani, ugyanis a Fertőboz-Fertőszéplak vonal települések közötti szakaszai katasztrofálisak? Ez Sopron és Sopron-Fertőd kistérség érdeke, mind az aktív turisták idecsábítása miatt, mind a helyi lakosok kerékpárral való közlekedésének javításához. Tisztelettel: Kerékpáros

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Önnek teljesen igaza van, a Fertő parti kerékpárutak több helyen katasztrofális állapotban vannak. Gyakori hiba, hogy az út menti fák gyökerei felfeszítették a burkolatot. A kerékpárút több települést és állami területet érint, így a felújítás sok egyeztetést igényel. Valóban a kistérség egyik igazi turisztikai lehetősége a Fertő parti út, ezért szorgalmazzuk a felújítást.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Horváth Katalin

Tisztelt Polgármester Úr! A Városház u.2 és Szt.György u.1 .lakóinak a parklolóbérlete a Városház utcai parkolóra érvényes,de sajnos nagyon gyakran előfordul,hogy nincs hely az autóink számára a parkoló telítettsége miatt.Ezért kénytelenek vagyunk a Városház u.2. kapubejáratánál parkolni,hisz anyagilag senki sem engedheti meg magának,hogy a környékbeli fizetős parkolók valamelyikét vegye igénybe egész ,vagy fél napra. Évtizedekig nem volt probléma,ha a kapu bejáratát szabadon hagyva parkoltunk,de mostanában a közterületfelügyelők ,tudomásunk szerint az Ön utasítására büntetnek.A rendőrségen is informálódtunk,ott azt a választ kaptuk,hogy ők csak akkor büntetnének,ha nem hagynánk szabadon a bejáratot.Szeretnénk megkérdezni a Polgármester Úrtól,hogy miért probléma Önnek,ha a lakók úgy oldják meg a parkolást,hogy azzal nem akadályozzák a kapun való behajtást?A büntetést és a felszólítást jogtalannak tartjuk ,hisz nap mint nap tapasztaljuk,hogy gyalogosan ,babakocsival és kerékpárral szinte lehetetlen a kapun bejutni a valóban szabálytalanul várakozó autósok miatt. Tisztelettel : Kondor Károly,Kondor Adrien,Kondor Nikoletta,Balázs Zsolt,Horváth Katalin,Füzi Katalin, D.r. Pécsi Őrs,Füzi Tamás, Ambrus Attila,Ankelyi Miklós.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászólók!

A parkolás szabályait a KRESZ pontosan meghatározza, a közterület felügyelőknek pedig ezeket a szabályokat kell betartatniuk. A KRESZ előírja, hogy tilos várakozni -többek között- ott, ahol a jármű az útmenti ingatlanra történő behajtást akadályozhatja. Az Önök által is említett kapuköz viszonylag széles, de nem mindegyik gépjármű fér el úgy, hogy ne akadályozza a kapun történő kihajtást. Ezért az Önök által is említett területre szándékosan nem festettek fel parkoló helyeket, mert ahhoz szűk a hely. Úgy tudom, hogy a parkoló kezelője útburkolati jellel is megerősítette a parkolástól elzárt területet. Abban Önöknek igaza van, hogy gyakran túlzsúfolt a parkoló, amely sok bosszúságot okoz nem csak a lakóknak, hanem a hivatalban dolgozóknak is. Hosszútávú megoldásra van szükség.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34