Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 
csabazs

Tisztelt Polgármester Úr! Mint leveleimből kitűnik nem vagyok elkötelezett híve a mostani városvezetésnek. Hozzátenném, hogy egyik pártnak sem vagyok a tagja! Most mégis gratulálni szeretnék, hogy pénzt kapott a város a belváros igazi történelmi visszaállításához,valamint a Tűztorony állagmegóvásához. Nagyon jó elképzelés, hogy a "tűztornyi" jegypénztár megszűnik,valamint eltűnnek a Fő térre nem illő kövek,illetve a borostyán út is. Az külön öröm, hogy a várfalat sétálhatóvá teszik! A piacnál a csarnok utcában és a Patakutcában is van egy töredék rész a régi várfalból. Azokkal kapcsolatban is vannak tervek? Üdvözlettel: Csaba Zsuzsanna

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Csaba Zsuzsanna!

A belváros felújítása kiemelt feladatunk, bízom benne, hogy mielőbb meg tudjuk kötni a szükséges szerződéseket és elkezdődhetnek a munkálatok. Idén ősszel már bizonyos feltárásokat elvégeznek a szakemberek, míg jövő tavasszal ténylegesen is megújul a belváros. A belső várfal járhatóvá tétele igazi turisztikai látványosság lehet, ami nem csak a városunkba érkező vendégeknek, hanem az itt élőknek is újdonság lesz. A nyertes pályázatnak nem része az Ön által is említett külső várfal. Itt elsősorban az állagmegóvás a feladatunk, valamint a későbbiekben azt szeretnénk elérni, hogy a külső várfal jelenleg nem látható épen maradt szakaszait láthatóvá tegyük. Így egy sétánnyá alakított belső várfal és a megmaradt szakaszokon egy látható külső várfal alakulna ki.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Tamás

Tisztelt Polgármester Úr! Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy várhatóan mikor lehet autóval átmenni Ausztriába a Sopron környéki kishatárátlépőkön (Sopronpuszta, Fertőrákos, stb.)? Mikor érhetjük el, hogy osztrákok nem fognak akadékoskodni ebben a témában?

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Örömmel tapasztaltuk, hogy lekerült a tiltótábla az Ön által is említett határátkelőkről, így nem kell értelmetlen kerülőutakon közlekedniük a gépjárművezetőknek. Régóta vártunk már erre a pillanatra, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő több alkalommal sürgette a tiltás megszüntetését. A sopronpusztai határszakasznál jelenleg aszfaltozási munkák zajlanak, melynek eredményeképpen tovább javul az átkelő útburkolatának minősége.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Simon Veronika és Weidinger Alexandra

Tisztelt Polgármester Úr! A győri Széchenyi István egyetem közszolgálati szakos hallgatói vagyunk. Regionális gazdaságtan tantárgy keretén belül azt a feladatot kaptuk hogy bemutassuk Sopront telephely választási szempontok szerint. Szeretnénk a segítségét kérni a kutatásunkhoz.Összeállítottunk néhány kérdésből álló interjút, amit email-en szeretnénk elküldeni, és szeretnénk tudni hogy erre van-e lehetőség. Köszönettel: Simon Veronika és Weidinger Alexandra

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Kérdezők!

Önkormányzatunk minden segítséget megad a kutatási feladat teljesítéséhez. Kérem, hogy a polgarmester@sopron-ph.hu címre küldjék el a kérdőívet és ezt követően az illetékes kollégánk fel fogja venni Önökkel a kapcsolatot!

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

adele

Tisztelt Polgármester Úr! Két kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni a Schönherr u.-Lehár F.u. lakóparkban lakom és úgy gondolom lakótársaimat is érintő problémákról van szó. 1. Szeretnénk ha lehetőség volna a lakóparkban a szelektív hulladékgyűjtésre, és abban kérnénk a segítségét, hogy helyezzenek ki erre megfelelő konténereket. Úgy gondolom, hogy a mai világunkban ez nem lehet túl nagy kérés. 2.A másik kérdésem az lenne, hogy miután megcsinálták a szép hidat a Bella L.u.végén, a régi híd anyagából szeretnénk egy gyalogos-kerékpáros hídat a Kálmán I. u. végére. Ez nagymértékben leegyszerűsítené a Balfi u-i buszmegálló megközelítését az itt lakók számára. Így nemcsak a Thököly téren lehetne buszra szállni. Válaszát és remélhetőleg segítségét előre köszönöm. Üdvözlettel adele

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Köszönjük a felvetéseit! A szelektív hulladékgyűjtés közös feladatunk. Nagy átalakulás előtt áll a hulladékgazdálkodási rendszer, melynek egyik eleme, hogy 2010-től új méretű és alakú szelektív-gyűjtőládákat kell kihelyezni. A gyűjtőhelyek kijelölésekor körültekintően kell eljárnia az önkormányzatnak, hiszen a hagyományos gyűjtési móddal szemben lényegesen drágább ez a szolgáltatás. Minden ilyen irányú fejlesztés többletköltségét a szolgáltatónak be kell építeni a díjakba. A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. idei üzleti tervében az Ön által említett fejlesztés nem szerepel, de a lakossági igényt jeleztük Kosztka László igazgató úrnak.
Amikor az önkormányzat elhatározta, hogy új hidat épít a Bella Lajos utcában, akkor az a cél vezérelt bennünket, hogy a korábbi hídszerkezetet - oly módon, ahogyan Ön is említi - fel tudjuk használni. A Vízügyi Igazgatóság azonban árvízvédelmi szempontból magasabb űrszelvényt ír elő, ezért nem helyezhető át a korábbi híd. A magas űrszelvények miatt ilyen magas a Bella Lajos utcai híd is, ezt az előírást teljesítenünk kellett. Az önkormányzat is a lakók érdekében szerette volna megépíteni a gyalogos hidat, de a hatályos előírások sajnos nem teszik ezt lehetővé.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34