Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 
csabazs

A Kisalföld már foglalkozott nemrégiben az útburkolati jelek hiányosságáról Sopronban! Belvárosban minden rendben van,de ahogy megyünk kifelé egyre siralmasabbak az állapotok! Ágfalvi úton nincs a két buszmegálló között gyalogos átkelő,arról nem is beszélve,hogy a Fenyő téri iskolánál sem biztonságos a gyermekek átkelése!Ugyan ez a helyzet az Ógabona tér/Újteleki utca sarkánál is! Van felfestett zebra,de bal kéz felől kis kanyarban is a meg nem engedettnél jóval gyorsabban közlekednek az autósok,s veszélyes az átkelés,holott tudomásom szerint ebben az esetben a gyalogosnak van elsőbbsége!Még elég sok ilyen veszélyes hely van Sopronban!Mágel Úr tud erről,de ezidáig nem tett semmit! Miért nincs rendőr,mármint gyalogos Sopronban? Látni és látszani,ez lenne a legelső szempont!

Dr. Fodor Tamás

Kedves Hozzászóló!

A gyalogátkelőhelyek védelme közös érdekünk, de a pontosság kedvéért el kell mondani, hogy nem minden Sopron területén található útnak a város a kezelője. Az Ön által említett Ágfalvi út például állami tulajdon, a kezelője pedig a Magyar Közút Kht., gyalogátkelőhelyet ez esetben ők tudnak kialakítani. Önkormányzatunk ugyanakkor minden gyalogátkelőhely felülvizsgálatát megkezdte annak érdekében, hogy tovább tudjuk növelni a védettséget. Hiába teremt meg egy adott átkelőhelyen minden optimális feltételt az adott közút kezelője, a szabálytalan és felelőtlen közlekedők okozhatnak baleseteket. Itt nem csak a gépjárművezetőkről, hanem a gyalogosokról is szó van, hiszen a balesetek egy részét ők okozzák. A gyalogátkelőhelyeket útburkolati előjelekkel fokozottabban kell védenünk. A kiemelt járőri jelenlétet én magam is támogatom az utcákon.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

laci

Tisztelt polgármester úr.Mivel nálam a gyesev potenciális befektetőnek számít és látom a szándékot egy csapat kialakitására,pl most készitették el a villanyvilágitást,helyi kötödésü játékosokat igazoltak,A Soproni adófizető polgárok gyerekeiről lévén szó ill az egyik Sopronért legtöbbet tevő cégről lévén szó mégegyszer megkérdezném,MIÉRT nem támogatják a csapatot Sopron sportvárosi hirnevéhez méltoan.Megszeretném kérdezni,hogy tud ön arról hogy Sopron elsőszámu csapata nagyságrendekkel kisebb költségvetéssel rendelkezik mint egy falusi csapat(pl lLpót,Vép Tomaj stb)Megkérdezném Sopronnak mért nem fontos a HELYI játékosokra épülő labdarúgás.Tud e arról hogy a csapatot azok a junior játékosok és az az edző alkotják akiik az fc Sopronért a végsőkig kitartottak Csupa 19-20 éves játékosok. Szerintem ezek a fiatalok megérdemelnének egy esélyt,nagyságrendekkel kissebb támogatásért ,mit a város költségvetése nem bírna el.Tisztelettel N lászló.

Dr. Fodor Tamás

Kedves N. László!

A város vezetése mindig elismerte az idén 88 éves egyesületben végzett munkát. Tisztelettel adózunk a régi dicsőségek kovácsai és a mai sikerek megteremtői (pl. a tenisz szakosztály) előtt. A labdarúgó szakosztály valóban az elmúlt évben a város első számú felnőtt klubját működteti. Tárgyalásokat kezdtünk a csapat vezetésével, hogyan lehetne soproni fiatalokra építve egy legalább az NB II-ben szereplő együttest felépíteni. Ez több szempontból is indokolt: a közgyűlés elé terjesztett Sportkoncepcióban is célként fogalmaztuk meg a második vonalban való szereplést; az SC Sopronban szereplő fiatalok döntő többsége itthon képzeli el a folytatást, ennek elengedhetetlen feltétele a magasabb osztály; Sopronban és környékén élők részéről is megfogalmazódik egyfajta igény a színvonalas helyi labdarúgásra. Mit tettünk ezért? Már a tavalyi évben az SVSE rendelkezésére állt a Káposztás utcai stadion. A 2009-es költségvetésben „labdarúgó csapat támogatása" címen -külön soron- elkülönítettünk 12 millió Ft-ot, és ha év közben lehetőségeink megengedik -és a körülmények is indokolják- a sikeres szereplés érdekében további segítségre is hajlandóak leszünk. Természetesen számítunk a labdarúgást szeretők támogatására is. Egy jelentős tőkével rendelkező befektető a jelenlegi helyzetben nagyot tudna lendíteni a soproni labdarúgás helyzetén.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Kérdező

Tisztelt Polgármester Úr! Szeretném megkérdezni, ha ápolásin vagyok egy hozzátartozómmal, dolgozhatok-e vállalkozóként, (4 órában) itthonról anélkül, hogy elveszteném az ápolási díjat? Amennyiben Ön nem tud ebben a kérdésben segíteni, legyen szíves megírni, kihez fordulhatok ezügyben. Munkájához további sok sikert kívánok!

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával! Konzultáltam az illetékes szakemberekkel és azt a választ kaptam, hogy az ápolási díjban részesülők napi négy órás munkát vállalhatnak. Remélem, hogy válaszom segített Önnek.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

Jaszberenyi Tibor

Tisztelt Polgármester Úr! Hogyan lehetne Tómalom , Kistómalom úthálózatát ,közvilágítását fejleszteni? Katasztrófális a helyzet. Lukak, sár, mocsok. Sötétedés után már nem lehet sétálni a gyerekekkel. Állitólag a Zuzalék anyag az úton is mérgezö. Várom reagálását. Üdvözlettel : Jászberényi Tibor

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Jászberényi Tibor!

A murvás utak karbantartását a Sopron Holding Zrt. folyamatosan végzi. Természetesen egy murvás út nem olyan minőségű, mint egy szilárd burkolattal ellátott út, hamar kikátyúsodik -téli és csapadékos időben különösen. Az új lakóterületeken -mint például a Tómalom egy része- építési forgalom is nehezíti az utak karbantartását. Javasoljuk, hogy a kistómalmi lakóközösség - a város többi területéhez hasonlóan- alakítson építőközösséget és az önkormányzat lakossági út és közműalapjára nyújtson be pályázatot. Közös összefogással hamarabb megépülhet a szilárd és jó minőségi útfelület, valamint megoldódhat a csapadékvíz elvezetési problémák is. A Tómalom közvilágításának bővítésére a közösség igényt nyújtott be, jelenleg a tervezés fázisában tartanak a szakemberek. A tervek engedélyezése után kerül sor - közbeszerzési eljárással- a kivitelező kiválasztására. Ha az ajánlat mértéke megfelel a rendelkezésre álló pénzösszegnek, akkor a kivitelezési munkák megkezdődhetnek.
Február 25-én, szerdán 17 órakor dr. Simon István alpolgármester, a választókörzet képviselője fogadóórát tart a sopronkőhidai kultúrházban. Az eseményen részt vesz Firtl Mátyás országgyűlési képviselő mellett több önkormányzati osztályvezető, akik ott személyesen is válaszolnak az ott élők kérdéseire.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34