Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 
Koloszár László

Tisztelt Polgármester Úr! A Csengery u. felújítása épp a napokban zajlik. A járdák kialakítása alapján egyértelmű, hogy nem lesz itt kerékpárút, ez logikus is, hiszen a Deák téren ott fut. Viszont oda el is kell jutni. A Lőverekből érkezők részére a Batsányi u. átkelő kiemelt jelentőségű, túl sok úton nem lehet abból az irányból a városba jutni. Viszont a kerékpárral érkezők a jelenlegi forgalmi rend szerint hivatalosan csak jobbra, a Csengery u-ra kanyarodhatnának, ami felér egy öngyilkossággal. Kérem, ha már felújítják a kérdéses útszakaszt, gondoljanak a kerékpárosokra is, és oldják meg az ő átkelésüket is a Deák téri útszakasz felé. Gondolom, hogy a Batsányi u. Deák tér felőli kis szakasza is megújul nemsokára, a most megkezdett átkelőt ott lehetne folytatni, és rákötni a Deák téren futó kerékpárútra, hogy nem csak a várost átszelő betoncsík legyen, hanem közlekedési kapcsolatokat biztosítson, így még jobban a biztonságosabb kerékpáros közlekedést szolgálja. Kérem, járjon utána, hogy a kerékpárosok Csengery u. problémája megoldódjon, ne a zebrát kelljen több-kevesebb szabályossággal és sikerrel használni. Köszönettel: Koloszár László

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Koloszár László!

A Csengery utca felújítási nem városi beruházásként készül, a felújítást a Közútkezelő terveztette meg és a kivitelezés is az ő felügyeletük alatt történik. A Csengery utca állami közút. Önkormányzatunk régóta foglalkozik a kerékpárutak kérdésével. Pályázatot nyújtottunk be a várost az országhatárral összekötő kerékpárút kiépítésére és folyamatosan figyeljük a pályázati lehetőségeket. Az Ön által említett útszakasz problémájára hosszú távon a Kőszegi úti aluljáró hoz megoldást. A beruházás részeként a közúttól függetlenül gyalog- és kerékpárút épül, így biztonságosan tudnak közlekedni a kerékpárosok. Mindez a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy a Lőverek felöl érkező kerékpárosok két helyen tudnak biztonságosan a belvárosba jutni. Egy oldalról a Gyermek- és Ifjúsági Központ mögött haladó és a Deák téren „végigfutó" kerékpárúton, másrészt a Kőszegi úti aluljáró felül. A két út összekapcsolódik, tehát a Kőszegi út felöl érkezők közvetlenül a Deák téri útra, illetve a Győri útra tudnak csatlakozni. Ez esetben tovább csökkenne a Batsányi utca kerékpáros forgalma és biztonságosabban tudnak közlekedni a kerékpárosok.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Jóérzésű soproni

Mit tettek a városvezetők és az önkormányzati képviselők? Fizetésük, tiszteletdijuk hány százalékát forditották a megélhetési váltságal küzkodő soproni családok megsegítésére? Még nem késő, erről kellene sajtótájékoztatót tartani Fodor úr! Néhai Sopronyi Thurner Mihály polgármestertől kellene néhány jó példát átvenni, hogy hogyan oldotta meg az 1935 -ös gazdasági váltságot Sopronban.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Az önkormányzat tisztségviselői immár második éve nem vesznek fel jutalmat annak ellenére, hogy a jogszabályok lehetőséget biztosítanának erre. A válság kezelése alapvetően kormányzati feladat, hiszen a parlament dönt a támogatási rendszerről. Meggyőződésünk, hogy az MSZP kormány félrekezeli a válságot. A világ szinte valamennyi országában gazdaságélénkítő programot indított el a kormányzat, míg Magyarországon ennek éppen az ellenkezője történik. A soproni önkormányzat több gazdaságélénkítő lépést tett az elmúlt időszakban: csökkentettük az iparűzési és a kommunális adót, megszűntettük az üdülők adóját. Nem emeltük a parkolási díjat, az önkormányzati üzletek bérleti díjait. Ingyenessé tettük a tömegközlekedést a soproni kismamáknak és kiérdemeltük a családbarát önkormányzat címet. Mindent megteszünk a családok terheinek csökkentése érdekében, de szükség van kormányzati programokra is.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

laci

Tisztelt polgármester úr.Miért nem támogatják az Svse csapatát, tettem fel kérdést önnek február hónapban.Ön azt válaszolta,hogy elkülönítettek 12 millió forintot labdarúgócsapat támogatására.A mai Kisalföld cikkben ez az összeg nem szerepel a sporttámogatások között,ill a csapatnál sem jelent meg ez az összeg.Megszeretném kérdezni akkor most mi az igazság.Tisztelettel N László.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt N. László!

Az Ön által is említett Kisalföld cikk azokat a sportegyesületeket sorolta fel, akik nevesítetten kapnak támogatást a költségvetésből. A felsorolásból hiányzik több sportegyesület és sportág is, ezeket ugyanis terjedelmi korlátok miatt nem lehet felsorolni. Labdarúgócsapat támogatása címen 12 millió forint szerepel a költségvetésben, és ebből az összegből fogja támogatni az önkormányzat az SVSE csapatát. Nem kizárólag az SVSE egyesülete kapja a teljes összeget, hiszen a SFAC labdarúgói mellett a női focicsapatot is támogatja az önkormányzat.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

sofőr

Tisztelt Polgármester Úr! Örülök, hogy végre megkezdődött a Virágvölgyi körforgalom építése. Mikorra fog elkészülni? köszönettel

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

A kivitelező 2009 július 30-ai határidőt vállalt a szerződésben, reményeink szerint addigra valóban elkészül a körforgalom. Nagy szükség van a beruházásra, hiszen így jelentősen javulnak a közlekedés feltételei.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34