Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 
Nagy Máté

Tisztelt Polgármester úr! A Virágvölgy egyes részein hosszú évek óta megoldtatlan a szennyvízelvezetés kérdése. A Körtés utca - Dudlesz utca - Csőszház utca szakaszon, ahol évekkel ezelőtt kiépült a villamos áram- és ivóvízhálózat, valamint a telkek nagy többsége már belterületbe lett vonva, szintén hiányzik a szennyvíz. Az érintett telektulajdonosok többségének összefogásával alakulóban van a közműtársaság, amely ezt a beruházást elvégezné. A Vízművel történt előzetes egyeztetés alapján a projektnek műszaki akadálya nincs és a városrendezési koncepcióval is összhangban van. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy számíthatunk-e az Ön támogatására illetve az Önkormányzat segítséget tud-e nyújtani a beruházás finanszírozásában? Különös tekintettel arra, hogy az állam átvállalta a város eddigi adósságait és ezáltal - remélhetőleg - rendelkezésre állnak városfejlesztésre szánható források? Válaszát előre is köszönöm és a további munkájához sok sikert kívánok! Tisztelettel: Nagy Máté

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Nagy Máté!

Kérem, hogy a részletek megismerése érdekében vegyék fel a kapcsolatot Németh Gergely városi főépítésszel az 515-183-as telefonszámon.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Horváth Attila

Tisztelt Polgármester Úr! Ma is világít az utolsó gázlámpák egy korabeli példánya a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum falán. Szerintem sokan csak egy normál utcai lámpának gondolnák holott ez a lámpa több sokkal több ennél. Az 1866. áprilisi havi részvénytársaság alapítás után pár hónappal hamarosan elkészült a Flandorffer Ignác által felépített gázgyár (A Soproni városi tanács 1865-ben felhívást tett közzé egy gázgyár létesítésére, a közvilágítás és a fűtés megoldása érdekében. Flandorffer kötelezte magát, hogy a gyárat egy év alatt felépítteti.). Az első utcai lámpákat már ez év szilveszterkor beüzemelték. Megkezdődött tehát a kőszénalapú városi gáz gyártása s a gáz hódító útjára indult. Folyamatos volt az újítás, az utcai lámpák először még sárga lánggal égtek, később egy új szabadalom eredménye, a világító fehér láng már sokkal több fényt adott. Közel száz év után 1961-ben végleg megszűnt a gáz-közvilágítás Sopronban. Az emlékül meghagyott lámpa szabad lángú égőjét az elmúlt években felújították és az Tudomásom szerint korszerűbb, fémhálós égőfejet kapott. Egy emléktáblát igazán megérne, hogy felhívja az arra járó helybeliek és az idelátogatók figyelmét erre az igazán ritka látványosságra. Tudomásom szerint Sopronban ez az egyetlen és működő ilyen lámpatest. A fenti írás részben az internetről származik részben pedig a saját gondolataimat írtam le.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Horváth Attila!

Köszönjük az ötletet és a javaslatot, mindenképpen megfontolásra, továbbgondolásra érdemes! Egyeztetek munkatársaimmal ebben a kérdésben.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Tóth Imre

Tisztelt Polgármester Úr! Én nem kérdést tennék fel, hanem egy javaslatom lenne a város közlekedésével kapcsolatban. Először is idézném Horváth Vilmos kamarai elnököt: "Bárhol járok, mindenütt irigylem a nyüzsgő tereket, ahol csak hömpölyög a tömeg és vidáman kávéznak az emberek a teraszokon. Számomra ez az, ami a legjobban hiányzik Sopronból." Ismeretes, hogy Sopron levegője sok esetben az érték feletti szennyezettséget mutat. Ezt leginkább a gépkocsik belvárosi forgalma okozza. A soproniak lassan már beletörődnek abba, hogy a Várkerületen nem tudják megszüntetni a gépkocsiforgalmat. Magyarország legtöbb városában korábbi funkcionális főtereket autómentessé tették. Vagyis sétáló térré, ami az idegenforgalmi szempontból is jótékonyan hat a városra. A teraszoksorra nyilnak, sajnos a gépkocsik által okozott benzingőz mellett lehet kávézni! Javaslatom lenne (sok ember egyetértésével), hogy Sopron funkcionális főterét, azaz a Széchenyi teret autómentesítsék, azaz sétáló térré változzon. A parkolás megoldott lenne a mélygarázsban. A másik észrevétel pedig a Deák tér lenne, azaz a hosszanti irányban az autós forgalmának a csökkentése. A város gyöngyszemének számit ez a szép parkosított tér. Erre méltán lehet büszke a város. Tisztelettel várom válaszát. Sopron, 2013. szeptember 11.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Tóth Imre Úr!


Az egy általános tévhit, miszerint a túlzott gépjárműforgalom okozná az egyébként ritkán előforduló rossz mérési eredményeket. Városunk közlekedés szempontjából semmivel sem rosszabb a többieknél. Ennek elsősorban légköri okai vannak. Olyan földrajzi medencében helyezkedik el a város, ahonnan bizonyos légköri viszonyok esetén - például téli, tüzelési időszakban tartós szélcsend esetén - nem tud távozni a szennyezett levegő. Ettől függetlenül, a belváros és a Várkerület forgalomcsillapítását fontosnak tartjuk, ezért alakítjuk át a Várkerületet. A beruházásról bizonyára Ön is hallott, ezen a weboldalon is talál róla korábbi híreket. A Várkerület forgalomcsillapítása érinti a Széchenyi teret, ott változni fog majd a forgalmi és parkolási rend. A belváros forgalmának átalakítása nyilván hatással lesz más utcák, csomópontok forgalmára is - ide tartozik a Deák tér is -, ezeket mind figyelemmel kell majd kísérni, hogy adott esetben a szükséges korrekciókat meg tudjuk tenni.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

soproniautos

Polgármester úr! Autósként is el tudom fogadni a kerékpárutakat a belvárosban, szerintem ideje volt kialakítani őket. Viszont a bringásoknak jó lenne felhívni a figyelmét, hogy ott is vannak szabályok, például nem lehet az egyirányú úton visszafelé biciklizni. Tanuljanak már ők is rendet.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

A közlekedésben részt vevő valamennyi szereplőnek be kell tartani a közlekedési szabályokat, ez természetesen vonatkozik a kerékpárral közlekedőkre is. A rendőrség bevonásával éppen ebből a célból indítottunk figyelemfelhívó kampányt. A kialakított kerékpársávoktól azt várjuk, hogy jobban figyelnek majd egymásra a gépkocsivezetők, a kerékpárosok és a gyalogosok.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34