Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 
egy szavazó

Tisztelt Polgármester Úr! Gratulálok a sokadik győzelméhez a perekkel! Ezek után van még olyan ember a városban, aki hisz a szocialistáknak? Költői a kérdés. Viszont azt szeretném megkérdezni, hogy ha elkezdődik jövőre a Kőszegi uti aluljáró építése, akkor teljesen le lesz zárva az útszakasz, vagy megoldják az ideiglenes közlededést?

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

A Kőszegi úti aluljáró építése reményeink szerint már tavasszal megkezdődik. A kivitelező provizórikus utat épít, így a beruházás jelentős ideje alatt -ugyan keskenyebb úton de - biztosított a közlekedés. Fennakadások természetesen lesznek a kivitelezés ideje alatt a közlekedésben, de az elkészült aluljáró reményeink szerint hosszútávon biztosítja a zavartalan közlekedést.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

belvárosi

Tisztelt Polgármesteri Úr! Tervezik-e a felszíni parkolóhelyek csökkentését most, hogy már igénybe vehető a mélygarázs. Várható-e a belvárosi utcákban engedély nélküli behajtással/parkolással kapcsolatos hatásosabb intézkedés. Válaszát megköszönve, üdvözlettel: Kovács Csilla

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Kovács Csilla!

Valóban az a cél, hogy minél többen használják a mélygarázst, ezért első lépésként a felszíni parkolásnál lényegesen kedvezőbb díjakkal vehetik igénybe a szolgáltatást a gépjárművezetők. Természetesen az a hosszútávú cél, hogy a várt belváros utcáiból minél többen álljanak át az őrzött garázsba. Az elmúlt időszakban is fokozottan ellenőrött a rendőrség a közterületfelügyelet az Ön által is említett területen és ezt szeretnénk a későbbiekben is folytatni. Néhány hónapot követően összegezni kell a tapasztalatokat, és ha kell, változtatni fogunk a parkolási feltételeken.

Üdvözlettel: dr. Fodor Tamás

Bokk

Tisztelt Polgármester Úr, itt lenne a lehetőség, hogy pályázati forrásból, nagy eséllyel kerékpárutakat építsenek. Pontosabban olyan multifunkciós utakat, mint Ausztriában, amelyek nem generálnak átmenő forgalmat, ugyanakkor kedvezőek a gazdáknak, kerttulajdonosoknak, a kerékpárosoknak, és nem utolsósorban szép élményeket nyújthatnak a kerékpáros turistáknak is. Lásd a linket. Lehetne ilyen Sopron és Balf között, de akár a Kemping és Kópháza között is a mostani földutak aszfaltozásával. Üdvözlettel: Bokk

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Köszönöm a segítőkészségét. Önkormányzatunk tud a pályázati lehetőségről, a hivatal szakemberei már dolgoznak a részleteken. Ezen a területen is szeretnénk együttműködni a civil szektorral, így az is elképzelhető, hogy az önkormányzat szakmai és tervezési támogatásával adnak be pályázatot az arra jogosultak. A kerékpárutak kiépítését mi is támogatjuk, hiszen a forgalom csökkentése közös érdekünk. A közelmúlt híre, hogy önkormányzatunk nyert egy kerékpárutak kialakítását célzó pályázaton, így a Hubertusz út - Major köz - Ikvahíd - Szent Mihály utca nyomvonalon javulnak a biciklizés feltételei. Apró szépséghiba, hogy végül nem akkora támogatást kapott a város, mint amennyire pályázott, ezért egy közgyűlési döntéssel meg fogjuk emelni az önrészt. 2010-ben egy újabb kerékpárút-fejlesztést célzó pályázatot adunk be, ami a Hubertusz út és a határ közötti út kiépítését célozza meg. Ez is mutatja, hogy fontosnak tartjuk a korábban elkészült kerékpárutak összekapcsolását is, terveink szerint az elkövetkező években pályázati források segítségével közel kétszeresére növeljük a kerékpárutak számát. Ezzel a kiegészítéssel szeretnék egyben Bringás nicknevű hozzászólónak is, aki a város kerékpárutakkal kapcsolatos tervei iránt érdeklődött.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Varga Árpád

Tisztelt Polgármester Úr ! Informatikai szempontból, halmozottan hátrányos helyzetben élő, Görbehalom és Brennbergbánya lakói nevében fordulok Önhöz kérdésemmel. Több éve várunk már arra, hogy településeinken is legyen lehetőség a szélessávú ADSL intrnet hozzáférhetőségre. Úgy tudjuk, hogy a soproni aglomerációban, már minden településen létesíthető ADSL hozzáférés, csak e két település van kizárva, a tudomásunk szerint az egész ország minden települését kötelezően ellátó informatikai szolgáltatásból. A hiányos lefedettség miatt, a mobil szolgáltatók által kínált internet szolgáltatásokat sem tudjuk igénybe venni. Az, csak mellékes kérdésnek látszik, hogy az analóg, korlátozott műszaki felhasználhatóságú vezetékes telefonjainkért ugyan olyan díjakat kell fizetnünk, mint a digitális telefonvonalakkal rendelkező polgártársainknak. Gykorlatilag az életünk be van korlátozva, vállalkozások, tanulmányok, információkhoz való hozzájutás szempontjából, ezért arra kérjük a Polgármester Urat, hogy tájékozódjon e kérdésben és tájékoztasson minket is arról, hogy jelenleg milyen stádiumban van a fejlesztés, mikor létesítenek optikai kábelt, Meg van e, az EU-s fedezet a létesítéshez és, ha ez már tudható, mikor számíthatunk az ADSL hozzáférésre ? Válaszát köszönöm, a több száz, az igény komolyságát, már korábban, az aláírásával is nyomatékosító igénylő nevében. Tisztelettel: Varga Árpád

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Varga Árpád!

Felvettük a kapcsolatot a szolgáltatóval a kiépítés előmozdítása érdekében. Azt az előzetes választ kaptuk, hogy rövidtávon ugyan nem, de középtávon tervezik a hálózat bővítését. Szeretnék ugyanakkor részletes információkkal rendelkezni a témában, ezért hivatalos levélben fordulok a szolgáltatóhoz. Kérem jelezze, hogy milyen formában tudom majd a hivatalos választ eljuttatni Önnek.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34