Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 
ifjúfideszes

Polgármester Úr! Sok erőt kívánok a kampányra, mert várhatóan a szocialisták mindent bevetnek majd azért, hogy újra ők vezessék a várost. Remélem, hogy a soproniaknak több esze van annál, hogy visszaszavazza az MSZP-t. Hajrá FIDESZ!!!

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Köszönöm támogatását és bíztató szavait!

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Nagy Bence

Tisztel Polgármester Úr! A kérdésem egyszerű: Mi lesz a várossal? Ezt a kérdést teszem fel magamnak, amikor látom, hogy kölcsönt kölcsön hátára vesz fel a város. Persze természetesen elhiszem, hogy a gazdasági válság folytán nehéz helyzetbe került a város is, de szerintem lenne más megoldás is vagyis inkább lenne más megoldásuk is, mivel sajnos ezeket a kölcsönöket vagy ha tetszik kötvénykibocsájtásokat nekünk , soproniaknak kell megfizetni, még ha sok szép dolog is épült a városban. De a szépségek nem fogják elfeledtetni azt, hogy valamikor a városlakók kezébe kerülő helyi adóról szóló csekk több lesz mint most vagy, ha az inflációval számolom, akkor is több lesz, mintha 2012-ben lenne. És ha esetleg nem fogják tovább folytatni tovább ősszel, akkor a következő városvezetésnek kell véghez vinni a nehéz intézkedéseket, amikor maguk a székükben hátradőlnek. Úgy gondolom véleményem számára már kitudódott. De mint említettem egy részről értem, de másrészről nem, hogy miért volt fontos ezt tenni. Várom megtisztelő válaszát, véleményét! Tisztelettel: Nagy Bence U.I.: Engem érdekel a politika és a várospolitika, azért is aggódom, illetve ambicióimból fakadva egyszer, majd én is szeretnék e nagyszerű város vezetésében rész venni.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Nagy Bence!

2006-ban a választásokat követően átvilágítottuk a város gazdasági helyzetét, hogy valós képet kapjunk. A belső vizsgálat lezárását követően összegeztük tapasztalatainkat, amely alapvetően két megállapítást tartalmazott: sokkal eladósodottabb volt a város, mint azt az előző vezetés kommunikálta, illetve több olyan szerződést találtunk, melyek hátrányosak voltak a város számára. Utóbbiak esetében megtettük a jogi lépéseket, amely nem lehetőség, hanem kötelesség. Az üres városkassza különösen megnehezítette a további fejlesztéseket, pedig hiányosságok -főleg az úthálózatban- akadtak szép számmal. Két választás volt: 1. leállítani a fejlesztéseket és önerő híján nem pályázni az Uniós forrásokra, 2. külső forrás bevonásával elindítani a fejlesztéseket, hiszen 2013-at követően hazánknak már nem lesz lehetősége ekkora támogatás lehívására. Felelős vezető természetesen az utóbbi mellett dönt, hiszen nem szabad „eldobni" a fejlesztési forrásokat. Önrész hiányában nem szabad azt mondani, hogy nem kell aluljáró a Kőszegi útra, nem kell felújítani a történelmi Fő teret, nem kell új szakképzési központ, nem kell fejleszteni a kórházat és még sorolhatnám. Hasonlóan cselekedett szinte valamennyi magyar település, tehát az önrész hiányát külső forrás bevonásával pótolták. Változásra van szükség az állami elosztórendszerben, hiszen az önkormányzatok azoknak a feladatoknak az ellátásához sem kapnak megfelelő összeget, melyeket jogszabály ír elő, saját pénzből kell kiegészíteni az állami juttatásokat. Gyakran az állami normatíva az elvégzendő feladatnak csak mintegy 50%-át finanszírozza, a fennmaradó összeget az önkormányzatnak kell saját bevételeiből pótolnia. Ez nem csak Sopronra jellemző, ez országos probléma. Az Ön által feltett kérdés természetesen ennél összetettebb, de remélem, hogy nagy vonalakban választ tudtam adni a felmerült kérdésekre. Örömmel tölt el, ha a fiatalok éreznek felelősséget magukban és részt szeretnének venni a város közéletében.


Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Nagy Árpád

Tisztelt Polgármester Úr! Kiskorú húgom halmozottan sérült és jelenleg a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonában él ideiglenesen.Az elhelyezésére azért volt szükség,mert édesanyám aki eddig nevelte,lebetegedett majd sajnos július 29-én elhunyt.A kislány állandó elhelyezését szakértői bizottság bírálja el,de hiába szerzem meg a szükséges papírokat,helyhiány miatt állandó elhelyezésre csak megüresedés esetén van lehetőség. Ha eddig ideiglenesen ott lehetett,miért nem maradhat állandóra is?A családban sajnos senki nem tudja őt ellátni,napi 24 órás felügyeletet igényel.Kérem adjon tanácsot milyen irányban induljak el,hol kérjek segítséget,azért ,hogy ne kerüljön szegény kislány az utcára vagy állami gondozásba,esetleg az ország másik felében lévő otthonba.Várom megtisztelő válaszát. Üdvözlettel:Nagy Árpád

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Nagy Árpád!

Köszönöm, hogy bizalommal fordult hozzám. A Hivatal illetékes munkatársának segítségével felvettük a kapcsolatot több intézmény vezetőjével. Napokon belül telefonon megkeresik Önt, hogy tájékoztassák a lehetőségekről és segítsenek a kislány elhelyezésében.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

ngery

Tisztelt Polgármester Úr! Május elején költözünk Budapestről Sopronba, egy a Petőfi tér 2. alatt található lakásba. A költözéshez a költöztető autónak kell behajtási engedélyt kérni a Petőfi térre? Vagy a költözés idejére nem kell? A hétvégén meglepve tapasztaltam, hogy a téren az útburkolat is fel van bontva és kint van a behajtani tilos tábla, le van zárva az út. Milyen módon tudjuk esetleg megközelíteni az épületet? köszönettel, Németh Gergely

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Németh Gergely!

Köszönöm, hogy kérdésével felkeresett. Valóban, a Petőfi tér munkálatai miatt korlátozottan vehető csak igénybe a Színház utca. Arra természetesen van lehetőség, hogy a költözés miatt ideiglenes behajtási engedélyt adjon ki a Hivatal. Kérem, vegye fel a kapcsolatot a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztályával (99/515-124), ott segíteni fognak Önnek az engedély kiadásában.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34