Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 
autós

Kedves Polgármester Úr! Korábban már kérdeztem öntől, és köszönöm akkori válaszát. Most leginkább a közlekedéssel kapcsolatban kérdeznék, mégpedig azt hogy várható-e ebben az évben útlezárás a Kőszagi úton. Úgy hallottam, olvastam, hogy nem de szeretnék rákérdezni.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Kérdező!

2011-ben nem lesz olyan munkavégzés, amely tartósan teljes útlezárást igényelne. A munkálatok előrehaladtával elképzelhetőek ugyan forgalomkorlátozások, de a Kőszegi úti átjáró szabad marad. A kivitelező 2012-tavaszától tervezi az út lezárását, de előtte időben tájékoztatni fogjuk a soproniakat a lezárásról.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Nagy Bence

Tisztelt Polgármester Úr! A VOLT Fesztivál, egy egyedülálló eseménynek számít Sopron, de talán Magyarország életében is. A vidéki fesztiválok közül a legjobbnak bizonyult és remélhetőleg még sokáig fog is, azért mondom, hogy remélhetőleg, mert egy-két évvel ezelőtt felröppent a hír, talán az idei VOLT lesz az utolsó és költözhet más városba, mert a Lővér Camping tulajdonosa/i építkezésbe kezdenének és társasházakat építenének a Camping területén. Nem tudom, hogy igaz-e a hír, de városi pletykák mindig is voltak, vannak és lesznek is. Persze, ha a hír csak kacsa és nem igaz, akkor is az a véleményem, hogy ki kell állnunk a VOLT-ért, mert ebből a város turisztikailag csak profitálhat. Természetesen bosszankodó környékbeli lakosok mindig is lesznek, akik annyira nem támogatják ezen fesztivált, velük is rendezni kell a dolgokat, amit szerintem a tavalyi és azelőtti években a városvezetés helyesen megtett. Én is a környéken, pontosabban a Kőszegi úton lakom és tudom mivel jár az, ha eljön a június vége-július eleje, de elviselem - ha néha nehezemre is esik - a fesztiválozók zaját, egyéb, néha nem normális emberi tevékenységét. Igaz anyagi eredetű megfontolásból még sosem tudtam részt venni a fesztiválon, de tudom, hogy a városnak a lehető legjobb idegenforgalmi, turisztikai eseménye, természetesen a többi más városi program mellett. Polgármester Úr szerintem már tudja, hogy mi is lenne a konkrét kérdésem, mégpedig az, hogy mi lesz a VOLT fesztivállal? Ne engedjük ki a kezünkből a lehetőséget, hogy ha csak pár napra is, de Sopron legyen az ország, esetleg Európa fesztiválközpontja. Várom megtisztelő válaszát! Tisztelettel: Nagy Bence

Dr. Fodor Tamás

Kedves Bence!

A VOLT Fesztivál Sopronban marad, ez biztos. A fesztivál szervezői a múlt héten írtak alá egy 2013-ig szóló szerződést a terület tulajdonosával, így a rendezvény helyszíne biztosított. (Tudomásom szerint mindig ilyen távú szerződés köttetik, és ezt a felek meghosszabbítják.) Sopronnak fontos a VOLT Fesztivál, nem csak azért, mert szórakozási lehetőséget nyújt, hanem mert városunk (hír)nevét öregbíti. Ezúttal egy különlegesség is várja majd a kilátogatókat, ugyanis a VOLT Fesztivál lesz a hazánk Európai Uniós elnökségét lezáró záróesemény. Ennek részleteiről a következő időszakban bizonyára még lesz mód beszélni.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

aggódó

Polgármester úr! Még ősszel lehetett arról olvasni, hogy megkezdődik a Kőszegi úti aluljáró építése, de azóta semmi újat nem lehetett hallani. Van újabb fejlemény? Mikor kezdik már?

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Jelenleg az aluljáró építésének kevésbé látványos, de annál fontosabb szakasza zajlik. Mielőtt a kivitelező hozzákezd a jelentős munkálatokhoz, szeretnénk a GYSEV-vel közösen lakossági fórumon ismertetni a beruházás részleteit. Terveink szerint erre még ebben a hónapban sor kerülhet, a fórum időpontjáról előzetesen a sajtón keresztül tájékoztatjuk majd a soproniakat.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Nagy Bence

Tisztelt Polgármester Úr! Mondandómat először is szeretném a köszönettel kezdeni. Köszönöm a könyveket, amelyek küldött nekem és természetesen a hozzájáró levelet is. Ígérem hű leszek az ott leírtakhoz és továbbra is szeretném megosztani véleményem, gondolatom Önnel. Miközben ezen könyveket lapozgattam, néhány képet látva, azon gondolkodtam, hogy milyen más is volt a városunk 90 évvel ezelőtt, milyen más is volt a Várkerület, amiről most nagyon sok szó esik. Ugye, akkor még a Várkerületen villamos haladt át és macskaköves volt az útburkolat, de szerintem ezt nem kell Önnek ecsetelnem, hiszen szerintem, Ön ezekről többet tud mint én. A város múltjába való betekintés közben, gondoltam arra, hogy miért is ne lehetne Sopron olyan, mint 1920-ba. Miért is ne lehetne a Várkerület olyan, mint a népszavazáskor, persze a macskakövektől eltekintve. Tudom, hogy ez financiális kérdés inkább, mint elképzelésé, de az emberek belegondoltak-e abba, hogyan nézne ki úgy szeretett városunk? Szerintem még nem vagy ha igen, akkor nem sokan. Én teljes mértékben osztom azt az elképzelést, ami most körüllengi a Várkerületet. Legyenek színes sétálóutcák, ahol napszakokat lehetne sétálni egy fagylalt társaságában, sőt lehessen közben egy-egy étterem teraszára elülni és meginni egy pohár frissítőt, hogy ezek mellett ne halljam az autók zúgását és ne érezzem a autók kipufogógázának szagát. Ez nagyon csodálatos lenne. Legyen a Várkerület -természetesen a Főtér után- Sopron igazi közösségi színtere, ahová különböző kulturális programok hadát lehetne szervezni. Sőt én még tovább mentem, (persze csak gondolatban) legyen újra a városban egy másfajta közösségi közlekedés, gondolok itt a villamosra, ami még környezetkímélőbb, mint az autóbusz. Persze tudom, ennek financiális és más egyéb gondjai is vannak, de az ember tudatában, minden elképzelhető. Egy szó, mint száz, én teljes mértékben örülök a Várkerület átalakításának, hogy ezáltal egy élhetőbb belvárosunk és városunk legyen. Még egyszer köszönöm a szép sorokat és könyveket! Remélem tovább tud folytatódni közöttünk az az eszmecsere, ami nem is olyan régóta, de elkezdődött. Tisztelettel: Nagy Bence

Dr. Fodor Tamás

Kedves Bence!

A Várkerület átalakítása kapcsán érlelődik ugyan egy koncepció, de természetesen szeretnénk a végleges tervek kialakítása előtt minél több soproni véleményét kikérni. A tervek szinte egyöntetűen a forgalom csillapítását célozzák, bár a részleteket illetően még nincs konkrét döntés. A tömegközlekedés korszerűsítése időszerű feladat, de ezen a területen is körültekintően kell eljárni. Városunk -egy nyertes uniós pályázat forrásaiból- jelenleg azt vizsgálja, hogy gazdaságosan üzemeltethetők-e hidrogénhajtású, környezetbarát buszok Sopronban, különösen a belvárosban. Ezzel is az a célunk, hogy csökkentsük a környezet terhelését. A zöldfelületek növelése és a kerékpárutak kialakítása szintén részei annak a koncepciónak, melyről lakossági konzultációt tartunk március 8-án, kedden 18 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. Amennyiben teheti, látogasson el a fórumra, hiszen minden építő jellegű javaslatra számítunk. A megkezdett eszmecserét természetesen a magam részéről szívesen folytatom, várom következő hozzászólását!

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34