Kérdések, válaszok
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 
Aggódó

Polgármester Úr! Olvasva a Rák patak medrének rendezését, remélem az is benne lesz, hogy az engedélyek nélkül épített átjárókat, hidakat felszámolják abból sok van a területen!

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Az engedély nélküli hidak, átjárók elbontása része a projektnek, ez ugyanúgy a mederrendezés része. Reményeink szerint nyárra már a teljes, 2,2 kilométer hosszú belterületi szakasz meg fog újulni.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Urbán József

Tisztelt Polgármester Úr! Sajnos nagyon kellemetlen problémával zavarom. Eddig büszke voltam Sopronra, kizárólag az ország más részeiben láttam "utcán álló hölgyeket". Sajnos már annyian vannak itt is,hogy 12 órakkor a belvárosban nyiltan rákérdezett a "hölgy", (elnézést,de igy mondta) egy jó baszást 7.000 ért, vagy talán egy szopást 5.000 ért? 52 éves vagyok ,és teljesen összetörtem. Kis városomnak nem ilyen jövöt szánnék. Tisztában vagyok vele, ameddig "osztrák" kereslet van ezekre nem tudjuk eltüntetni. Viszont lenne egy esetleges ötletem. Könnyüvérű hölgyek városon kivül, 2 m magas kerités mögött üzhetnék az "iparukat", de a városnak fizetnének terület bérleti dijjat havi kb. 200.000 Ft/hölgy. Igy nem zaklatnának tissztességes járókelőket, mellesleg komoly bevételt is lehetne realizálni. Természetesen a rendőrségre is futná ebből az összegből ellenőrzésekre. Köszönöm,hogy elolvasta a fájdalmamat. De 5 hét alatt a 3. felkinálkozás történt meg a városban.Hová fajulhat ez még? Tisztelettel Urbán József (Büszke Soproni lakos)

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Urbán József!

Az Ön által említett problémáról tudomásunk van. Valóban elkeserítő a helyzet, ugyanakkor Türelmi Zóna kialakítását egy polgári városhoz méltatlannak tartok. Nemcsak azért, mert ezzel „legalizálnánk" a dolgot, hanem mert egy ilyen zóna vonzza a bűnözést. Rendőrkapitány úrral erről a kérdésről is konzultálni fogok a közeljövőben, határozott fellépést várunk el a rendőrségtől, zéró toleranciával.

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

Marcsi

Tisztelt Polgármester Úr! Azzal az észrevétellel szeretnék Önhöz fordulni, hogy az Erzsébet kert felől érkező autósokat, akik a Frankenburg útra szeretnének kikanyarodni, semmi nem figyelmezteti, hogy ugyanakkor amikor nekik zöld jelzésük van, a gyalogosoknak is az van! A nagy kamionforgalom miatt (akik nem feltétlenül ismerik a kereszteződést) ez eléggé veszélyes. Kérem ha módjában áll tegyen valmit az ügy érdekében.

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Hozzászóló!

Köszönöm észrevételét! A kereszteződések kialakításánál minden esetben bonyolult és hosszadalmas egyeztetési folyamat van annak érdekében, hogy minden előírásnak megfelelő, az adott lehetőségekhez képest a leginkább megfelelő kereszteződéseket tudjunk kialakítani. Vannak olyan esetek, mikor a gépjárműveknek, illetve a gyalogosoknak egy időben van zöld jelzés és nem csak kisívű kanyarodás esetén. Az ilyen csomópontok mindig nagyobb körültekintést igényelnek. A KRESZ különbséget tesz a telezöld lámpa, és a haladás irányát mutató nyíllal jelzett lámpa között. Előbbi esetében ugyanis a gépjárművezetőknek számítaniuk kell arra, hogy velük párhuzamosan mások -akár autósok, akár gyalogosok- szintén zöld jelzést kapnak. Tehát már maga a jelzés is figyelmezteti a gépjárművezetőket, sajnos nem mindenki veszi ezt figyelembe. A hivatal illetékes munkatársait arra fogom kérni, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a kereszteződésre, ha szükséges akkor pedig tegyenek javaslatot a korrekcióra.


Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

Bognár Tamás

Tisztelt Polgármester Úr! Azt szeretném kérdezi, hogy mikor kezdődik meg a Várkerület felújítása és várhatóan mikorra fejeződik be?

Dr. Fodor Tamás

Tisztelt Bognár Tamás!

Önkormányzatunk elkészítette a szükséges dokumentációt, jelenleg arra várunk, hogy megnyíljon a benyújtáshoz szükséges pályázati ablak. Erre nincs ráhatásunk, várjuk a fejleményeket..

Üdvözlettel: Dr. Fodor Tamás

 

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34