Hírek
oldalak: 1 2 3 4 5 
Megújult három oktatási, nevelési intézmény 2019-09-16

A Lackner Kristóf Általános Iskola, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola, és a Gyermek és Ifjúsági Központ energetikai korszerűsítésének Európai Uniós projektjét hétfőn zárta le az önkormányzat.

Turisztikai fejlesztés a Páneurópai Piknik Emlékparkban 2019-09-16

Harminc évvel a történelmi eseményeket követően jelentős fejlesztések valósultak meg a Páneurópai Piknik Emlékparkban. A közel 430 millió forintos beruházásnak köszönhetően a következő turisztikai időszakban már látogatóközpont fogadja majd az érdeklődőket.

Államalapító Szent István ünnepe Sopronban 2019-08-20

Szent István királyt ünnepelték a templom búcsúnapján. Az ünnepi szentmisét Bajkai Csaba a templom újonnan érkezett plébánosa mutatta be. A városi ünnepség keretében megáldották az új kenyeret. A híveket szeretet-vendégségbe várták, a Soproni Borlovagok pedig borral kínálták a vendégeket.

Angela Merkel és Orbán Viktor Sopronban 2019-08-19

Ökumenikus istentiszteletet tartottak hétfőn, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni Evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.

PIKNIK 30 - Megemlékezés Sopronpusztán 2019-08-19

A 30 évvel ezelőtt lezajlott Páneurópai Piknikre emlékeztek Sopronpusztán. Az egykori eseményeket idézték fel a szónokok, azt hangsúlyozva, hogy a szabadság felé vezető úton az első komoly lépés volt a három évtizeddel ezelőtti határáttörés.

oldalak: 1 2 3 4 5