Hírek
oldalak: 1 2 3 4 5 
Szabadtéri rendezvényterületet alakítanak ki 2019-01-28

Magyarország Kormánya közel 1 milliárd forintot biztosít Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata számára, hogy a helyiek által Harkai platóként ismert területen kiépítse a rendezvényekhez szükséges infrastrukturális feltételeket. A fejlesztés kizárólag az áram, víz- és szennyvízrendszer föld alatti kiépítését jelenti, épületek nem létesülnek, a természeti értékekben gazdag terület ma is látható formája nem változik meg, eredetében változatlan marad.

A magyar kultúra napja Sopronban 2019-01-22

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. A városi ünnepséget a hagyományoknak megfelelően a Deák téri Kölcsey-szobornál tartották, ahol a Sopron Kultúrájáért díjjal kitüntetett Kovács György szobrászművész-restaurátor mondott beszédet.

 
Búcsú az Árpádházi Szent Margit templomban 2019-01-18

Pénteken volt az Árpádházi Szent Margit templom búcsúja, mely alkalmából rózsafüzér, litánia és a város papsága által celebrált ünnepi szentmise várta a híveket. A jeles estén adták át a Szent Margit-díjat is, amit posztumusz adományoztak Kerekes Attilának, a plébánia Tanácsadó Testülete tagjának, néhai városi főmérnöknek.

A szakképzés innovációiról értekeztek Sopronban 2019-01-17

A szakképzést érintő legfontosabb kérdésekről tanácskoztak csütörtökön a Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Az eseményen elhangzott: a szakképzésnek ki kell elégíteni a munkaerőpiac igényeit. A Soproni Szakképzési Centrum tapasztalata az, hogy sokan felnőttképzésben tanulnak szakmát – ezért az intézmény a pályaorientációra helyezi a hangsúlyt.

Bánfalvi bál: Fergeteges szezonnyitó mulatság 2019-01-13

Fergeteges hangulat, éjszakába nyúló baráti beszélgetések és hajnalig tartó tánc jellemezte a hagyományos Bánfalvi bált a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának aulájában.

oldalak: 1 2 3 4 5