Hírek
oldalak: 1 2 3 4 5 
60 éves a Központi Bányászati Múzeum! 2017-12-15

Születésnapját ünnepelte a Bányászati Múzeum. Dr. Faller Jenő bányamérnök, a Központi Bányászati Múzeum első igazgatója 60 évvel ezelőtt alapította meg az intézményt, mely Magyarország egyik legnagyobb műszaki múzeuma is Sopron belvárosában. A születésnaphoz kapcsolódik „ A MI 60 ÉVÜNK…” című kiállítás, melyben az érdeklődők szemelvényekben megtekinthetik a város és a bányászat kapcsolatát, valamint az Esterházy palota, és a múzeum történetét.

Hűség napi megemlékezések Sopronban 2017-12-14

Csütörtök délelőtt Sopronyi-Thurner Mihály sírjánál, valamint a Hűségkapunál, illetve Sopronyi – Thurner Mihály szobornál koszorúzással és főhajtással emlékeztek meg az 1921. évi soproni és Sopron környéki népszavazásról.

Bemutatták "A soproni evangélikus gyülekezet évszázadai" című kiállításkatalógust 2017-12-12

Kedd este az Evangélikus Gyülekezeti Ház Nagytermében került sor „A soproni evangélikus gyülekezet évszázadai" kiállítás katalógusának a bemutatójára, melynek apropóját a reformáció 500. évfordulója adta. A magyar és német nyelven is megjelenő kötetet Tóthné Szlavkovszky Mariann és Dr. Krisch András írta és szerkesztette. A kiadvány egy év munka után készült el.

Sopron is támogatja Győrt az Európa Kulturális Fővárosa pályázatban 2017-12-12

Győr pályázatát, miszerint 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa szeretne lenni Sopron Megyei Jogú Város is támogatja. Az erről szóló megállapodást kedden írta alá Dr. Fodor Tamás polgármester a megyeszékhelyen.

Közmeghallgatás volt Sopronban 2017-12-11

Leginkább a közvilágítással, az útfelújításokkal illetve a műemlék épületek felújításával kapcsolatban hangzottak el kérdések és javaslatok a soproni közmeghallgatáson hétfőn.

oldalak: 1 2 3 4 5