Hírek
oldalak: 1 2 3 4 5 
Pillanat - ősbemutató a selmeci évfordulón 2018-12-05

Tamás Miklós Pillanat című dramolettjének magyarországi ősbemutatóját tartották szerdán este a Liszt központban. Az előadás a selmecbányai M. Kir. Bányászati és Erdészeti Főiskola 1918-as Magyarországra menekülésének centenáriumi ünnepségére készült a Soproni Egyetem felkérésére.

„Bennünk él Selmec!” 2018-12-04

Selmecbánya emlékezete, a nemes hagyományok mindmáig élnek a világ első bányászati akadémia utódintézményeiben. A Magyar Királyi Bányászati és Erdészeti Főiskola Sopronba költözésének századik évfordulója kapcsán szervezett megemlékezésen rengeteg öregdiák, és mostani hallgató idézte fel közösen az ősi Alma Materrel kapcsolatos gondolatait a Liszt Ferenc Kulturális Központban.

Közmeghallgatás: útfelújítás és közvilágítás a középpontban 2018-12-03

Szembe jönnek az autók, kerékpárosok az egyirányú utcában. Útfelújításokra és a közvilágítás bővítésére, valamint veszélyes hulladékok gyűjtésére lenne szükség. Élelmiszerboltot az Aranyhegy útra és fekvőrendőrt a Halász utcába. Ezek voltak a lakosok fő kérései, felvetései a közmeghallgatáson.

Sisi ruhatára a Munkácsy-teremben 2018-12-02

Megnyílt a „Sisi ruhatára” című kiállítás. 14 eredetihez hű ruhamásolat vendégeskedik az adventi időszakban, a Munkácsy teremben 5 héten át. A ruhákat Czédly Mónika tervezte és alkotta meg eredeti festmények, fotók és hosszas történeti kutatások eredményeként.

Megnyílt az Adventi vásár Sopronban 2018-12-01

T. Horváth József, a Gárdonyi Géza Általános Iskola diákjai, valamint a Sopron és a Pendelyes Táncegyüttes műsorával vette kezdetét idén az Adventi vásár a Várkerületen. A Rondellától a Hűség kútig tartó szakaszon kézműves portékák, forralt bor és puncs várja az érdeklődőket, december 23-ig.

oldalak: 1 2 3 4 5