Hírek
oldalak: 1 2 3 4 5 
Végső nyugalomra helyezték a civil áldozatokat 2018-08-22

A Szent Mihály temetőben szerdán helyezték végső nyugalomra azokat az emberi maradványokat, amelyeket még az ősszel találtak az Árpád utcai parkolóház építése során. A többségében civil áldozatokat rejtő tömegsírban több személy maradványait tárták fel. Tőlük ökumenikus egyházi szertartás keretében vettek végső búcsút. Az áldozatok emléke előtt dr. Fodor Tamás polgármester is fejet hajtott.

Államalapítás ünnepe Sopronban 2018-08-20

A hagyományokhoz híven városunkban ünnepi szentmisét tartottak az Államalapítás Ünnepén, a Szent István templomban. Dr. Fodor Tamás polgármester ünnepi beszédében kiemelte: István király kijelölte országának helyét, és útját a keresztény Európában.

Páneurópai Piknik – A határáttörés 29. évfordulójára emlékeztek Sopronpusztán 2018-08-19

A határáttörés előzményeit és eseményeit is felelevenítették Sopronpusztán, a Páneurópai Piknik 29. évfordulóján. A hagyományos ünnepségen a résztvevők elhelyezték az emlékezés virágait a kopjafánál, és csemetefákat ültettek a jeles alkalomból. Az esemény a Fertőrákosi Barlangszínházban, emlékkoncerttel zárult.

Megépült a Lőver kerékpárút 2018-07-13

Megépült a Lőver kerékpárút – a beruházás a Modern Városok Program egyik kiemelt elemeként, a Lőver program keretében jött létre. A mintegy 5 és fél kilométer hosszú szakasz 276 millió forintból valósult meg. A fejlesztés részeként a Lővér körút – Egeredi út csomópont is megújult – már sokkal biztonságosabban lehet áthaladni nemcsak autóval, hanem gyalogosan is.

Két új elektromos töltőállomást létesített Sopronban az Önkormányzat és az MVM 2018-07-09

A Soproni Önkormányzat és az MVM Partner Zrt. közösen létesített két darab 2x22 kW teljesítményű elektromos töltőállomást. Az egyik töltő a GYSEV pályaudvar előtt, a Bartók Béla utcában épült ki, a Jereván lakótelepen, a Kodály téri parkolóban is tölthetik autójukat. Ezzel az önkormányzati beruházással Sopron városa is tett egy újabb lépést egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő felé.

oldalak: 1 2 3 4 5